Terror + Nails + Risk It! + Redemption Denied (Bolwerk Sneek, 08-03-2015)

Facebookrssmail

(2015-3-8) Terror + Nails + Risk It! + Redemption Denied-23-Terror
Terwijl de meeste mensen in Sneek genoten van de zonnige middag op deze zondag in maart, is er toch een selecte groep die gekozen heeft om naar Het Bolwerk af te reizen om daar het optreden van niemand minder dan Terror te aanschouwen. Een zwaar gewicht Hardcore band uit Los Angeles die een Europese tour is begonnen en daarmee 11 podia aan doet, waarvan Sneek het vierde podium biedt. Terror is natuurlijk niet alleen komen opdagen en heeft vanuit dat zelfde Californië het baksteen zware Nails meegenomen. Daarnaast neemt de band, die bekend is van onder andere de platen ‘One With The Underdogs’ uit 2004 en ‘Keepers Of The Faith’ uit 2010, twee Europese bands onder zijn hoede in de vorm van het almachtige Risk It uit Duitsland en het meedogenloze Redemption Denied uit België. Met deze viertal bands zal het Noorden toch echt moeten laten zien dat ook hier Hardcore zeker relevant is vergeleken met Zuiden van Nederland waar bands van dit kaliber normaliter geboekt worden.

Om dit te doen trapt het Belgische Redemption Denied de matinee show af. Met de ingang van de eerste noten laten ze zien waar ze van gemaakt zijn. Een set die gekenmerkt wordt door veel beweging en de agressieve klanken van de band, met vocalist Kasper die 100% voor zijn doel gaat. Helaas lijkt het er op dat deze band nog niet geheel bekend is in Friesland en is het nog vrij rustig op de dansvloer. Dit drukt de pret voor Redemption Denied echter niet en spelen met volle overgave hun setlist.

Hier op volgend is het de beurt aan Risk It, een Hardcore band uit Dresden, Duitsland, die zich al lang en breed heeft bewezen in de Europese Hardcore scene de afgelopen jaren. Zoals verwacht raast deze band over het podium. Met volle overtuiging wordt er gespeeld en vocalist Gregor stuitert over het podium, waardoor hij ook bijna zichzelf van het podium af lanceert, maar kan zichzelf nog net op tijd goed uitbalanceren. Alhoewel er weinig sing-a-longs zijn tijdens de set is er toch wel wat beweging te bekennen in de zaal. Deze Duitse machine bewijst zichzelf weer en breekt (figuurlijk) het podium af. Nu maar hopen voor het toch wat oudere Terror dat zij aan deze band kunnen tippen.

Nails is de volgende band die het podium betreedt. Hetgeen wat meteen opvalt is dat de bandleden zich wat warmer hebben gekleed ten opzichte van de andere bands en dat ze zeer bewust zijn van hun plek op het podium en blijven dan ook keurig in de buurt van hun microfoons staan. Maar waar in beweging wordt ingeleverd, wordt er totaal niet bezuinigt op geluid. Een zware locomotief die door hun setlist heen dendert. Tijdens de set waren er ook wat problemen met de microfoon maar dat liet deze band niet ontsporen. Een bak geweld die door het aanwezige publiek zeer gewaardeerd wordt, vooral de metalheads in de zaal komen tijdens deze band aan hun trekken. Ook Nails heeft zich vandaag bewezen alhoewel het geluid niet optimaal was.

Na de drie voorgaande bands die elk hun indruk hebben achtergelaten in de zaal is het aan Terror om te laten zien dat ook hen het nog steeds in huis hebben. De band betreedt het podium maar aan de gezichten te zien lijkt het er op dat ze er niet zo veel zin in hebben. Maar na een aantal nummers gespeeld te hebben lijkt het dat dit een kwestie was van het langzaam warm lopen. En wanneer ze warm zijn gaat het er, zoals iedereen gewend is, hard aan toe. Gitarist Martin neemt veel van de vocalen over aangezien het lijkt dat vocalist Scott Vogel er toch moeite mee krijgt om al de teksten alleen uit te schreeuwen. Maar goed dat bijna iedereen in de zaal de teksten uit hun hoofd weet wat kansen biedt voor Scott om de microfoon zo vaak mogelijk het publiek in te duwen. Daarnaast weet meneer Vogel het publiek goed mee te nemen, hij eist dat iedereen een aantal stappen vooruit doet (niet twee, maar minimaal vijf) en hij complementeert bijna de halve zaal individueel op het shirt dat ze dragen, wat het toch allemaal een persoonlijke show maakt.

De zaal gaat tijdens Terror compleet los en hangen er veel bezoekers in de lucht in de vorm van stagedives. Het Noorden heeft zichelf bewezen. Tijdens ‘Keep Your Mouth Shut’ draagt hij de microfoon af aan Gregor van Risk It en begint zich een estafette te ontstaan waarin ook Niels van het lokale Cornered en de tourmanager van Terror wat regels mee schreeuwen. Na de overtuigende setlist is de band snel verdwenen van het podium. De menigte in de zaal schreeuwt nog om een toegift. Maar aangezien het een traditionele Hardcore show betreft blijven hun gebeden onbeantwoord en blijft het podium leeg.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ