Violator gaat los in Db’s Utrecht!

Facebookrssmail

Op donderdag 21 april stond er een stevig avondje thrash metal geprogrammeerd in het Utrechtse Db’s. Het Braziliaanse Violator was naar Nederland afgereisd en starte in Utrecht hun Europese mini tour die verder nog twee optredens in Duitsland en een optreden in Portugal zou bevatten. Openers van deze avond waren de Nederlandse bands Nuclear Devastation en The Shining.

The Shining mocht het bal openen en deze Amsterdamse band brengt een lekkere mix van thrash en hardcore punk. Opvallend is de zanger en frontman Robert Nijhout welke met een geweldige passie en expressie de nummers brengt. lekkere nummers als ‘Comes Crisis Comes Death’, ‘Oblivion’ en ‘Rotten Inside’ van het laatste album ‘The Infinite Reign of Madness’ zorgden voor een lekkere opening van de avond.

Nuclear Devastation was de volgende band die mocht aantreden. Grappig is dat deze band is opgericht tijdens een Violator optreden in 2010 en dus wel een band heeft met de hoofdact. De Amsterdammers spelen een mix van death en thrash gebracht met een berg energie en enthousiasme. Qua geluid was het wat minder, het was als of er muur van geluid op je af kwam. Het publiek vond het best en genoot van het optreden van deze jonge mannen. Stevige beukers als ‘Visions of Fear’, ‘Stench of Death’ en ‘M.P.D.S.’ denderden voorbij. Compleet met een gastoptreden van voormalig gitarist Calvin Foe bracht Nuclear Devastation een amusante show.

 

Violator was voor het eerst in vier jaar weer eens in Europa en dat zouden we weten. De mannen hadden er zin in en dat sloeg duidelijk over naar het publiek. Meer dan de halve zaal veranderde in “no time” in een geweldige moshpit. Heerlijke thrash nummers van het laatste album als ‘Death Descends’ en ‘Endless Tyrannies’ werden afgewisseld met oudere nummers als ‘Ordered to Thrash’ en ‘UxFxTx (United for Thrash)’. Violator maakt er een waar feestje van en het publiek genoot volop. Enige minpuntje was dat het programma weer eens uitliep en dat de band niet de vooraf beloofde 90 minuten speelde.

Een geslaagde avond in Db’s!

Foto’s © Kick Verhaegen

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ