Karnivool (Melkweg, 20-03-2015)

Facebookrssmail

karnivoolKarnivool wordt door de liefhebbers ook wel eens de TOOL uit Australië genoemd. Het is vrijdagavond en dus een uitstekende gelegenheid om het weekend in te luiden met een concert van Karnivool in de Melkweg in Amsterdam. Tijd om deze rockers eens te bekijken en beluisteren in de Amsterdamse concertzaal. Later dit jaar doet Karnivool de ‘Themata decade tour’ in hun thuisland Australië waarbij het album ‘Themata’ integraal wordt gespeeld. Doordat de band daar zo groot is, is het merendeel van deze tour alweer bijna uitverkocht. Helaas wordt ‘Themata’ vanavond niet integraal gespeeld, maar de plaat komt gelukkig wel ruimschoots aan bod in de set.

Karnivool stond vorig jaar juni nog in de nieuwe TivoliVredenburg ter promotie van ‘Asymmetry’. Vrijdag stonden ze in het kader van ‘The Divergence tour’ voor een derde keer in een vrijwel uitverkochte Melkweg. Na een korte soundcheck door twee roadies gaan de zaallichten en muziek uit en worden we door gitaristen Mark Hosking en Drew Goddard verwelkomd bij ‘The Show’.

De band start met een oud nummer ‘Fade’ die op verzoek van de fans is toegevoegd aan de setlist. Het zaalgeluid is vanaf het begin van de show dik in orde en zanger Ian Kerry heet ons nogmaals welkom. Aan de ogen van de zanger te zien lijkt het alsof hij ’s middags nog een bezoekje aan de coffeeshop heeft gebracht, maar aan de performance en vocabulaire kwaliteiten is daar niets van te merken. Wat een stem heeft die man toch! Tel het geweldige gitaarspel van beide gitaristen, het strakke drumwerk van Steve Judd en mooie baslijnen van John Stockman daarbij op en je bent verzekerd van een muzikale top avond! De nummers van Karnivool doen het naar mijn mening live altijd nog beter dan op de plaat en die vlieger gaat ook vanavond weer op.

Het eerste deel van de set bestaat uit songs van Themata. Na de opener ‘Fade’ volgen nog ‘C.O.T.E.’, ’Shutterspeed’, ’Roquefort’ en ‘Themata’. Hierna komt het album ‘Sound Awake’ aan bod met achtereenvolgens ‘Goliath’, ‘Set Fire To The Hive’, ‘All I Know’ , ‘Deadman’ en ‘New Day’, dat door het publiek massaal wordt meegezongen. Tussendoor meldt de zanger nog dat de band blij is om weer in Amsterdam te zijn en dat ze blijkbaar toch iets goed doen, omdat wij als publiek elke keer weer terug keren als ze er zijn (en dat is zeker waar).

Hierna verlaat de band het podium om al snel daarna weer terug te komen voor de toegift / laatste deel van de set en bestaat uit nummers van de laatste plaat ‘Asymmetry’. Er wordt gestart met ‘Asymmetry’ gevolgd door ‘We Are’, ‘The Refusal’, ‘Aeons’ om vervolgens af te sluiten met ‘Alpha Omega’.

Helaas is de show hierna alweer afgelopen en moeten we weer geduld hebben tot deze geweldige band ons wederom met een bezoek komt vereren. Minpunten zijn er op dit optreden, evenals bij de voorgaande keren dat we de band hebben mogen horen en zien, niet te merken (wellicht de volgorde van de setlist) dus we zijn de volgende keer zeker weer van de partij. Als je liefhebber bent van dit genre dan moet je deze band minstens een keer live hebben gezien, je zal niet worden teleurgesteld!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ