Helldorado: Bier, Tieten en Rock ‘n Roll

Facebookrssmail

Als je spanning en sensatie zoekt, ben je bij Helldorado goed op je plek! Een combinatie van vette bands en akelige circus- en dangershows.
Van messenwerpen tot vuurspugen, van headbangen tot worstelen. Bier, tieten, alles is aanwezig op deze tweede editie van Helldorado in het Klokgebouw in Eindhoven.

Van allerlei landen komen de acts om het publiek te entertainen. Zo komen de Glasgowse Cirque Du Mort met een combinatie van magische circus, prachtige burlesque, opwindende spanning en comedy. Spanning en sensatie gegarandeerd met deze vuurspugende, zwaardslikkende acrobaten om niet één, niet twee, maar drie keer deze dag een show voor je te voorzien!

The white trash The Hip Priests uit Nottingham krijgen het publiek ook zeker van de grond met hun hevige spunk rock & roll. Zoals ze zelf zeggen: ‘’Jesus died so we can ride: Zero fucks given with 20.000 watts of lust from the saints of excess’’

Veel tijd voor muziek is er op dat moment nog niet, want het publiek maakt zich warm voor de Death Do Us Part Danger Show, waarin het getrouwde stel Charlie en Rachel Atlas hun onwijs spannende messen-act laten zien, Charlie aarzelt geen enkele seconde om een groot aantal scherp geslepen messen richting zijn vrouw te gooien, of ze nu stil staat of op een draaiend platform rondzwaait.

Ondertussen heeft Vurro de boxring in de Lion zaal voor zich genomen en laat zich in een one-man band van zijn beste kant zien. Als half man, half koe, laat deze man uit Spanje zien hoe hij met zijn hoorns links en rechts van hem cymbalen kan aanslaan. Met zijn voeten trapt hij drums en geluidspedalen terwijl er al die tijd klokken aan zijn ellebogen hangen.

Zoals Lemmy ooit zei: ‘’If you don’t like Supersuckers, you don’t like rock & roll.’’ Dit maken ze meer dan waar met hun nieuwe en klassieke hits. Op hun setilst vind je hun complete mijlpaal uit 1999.

Tijdens het tien jaar lang ieder jaar terugkerende Speedfest, wilde de organisatie Zeke altijd op het podium hebben. Maar op ieder moment dat de organisatie het fest plande kwam het de Seattle guys Amerika niet uit en gebeurde er vrij weinig. Vorig jaar hebben ze een glorieuze terugkomst gemaakt en hebben sinds 14 jaar een nieuw album gemaakt. Helldorado was blij om ze te kunnen verwelkomen!

Nick Oliveri, de jongen die op 15 jarige leeftijd in de grondbrekende Cro-Mags video ‘We Gotta Know’ speelde en 30 jaar later de original Cro-Mags frontman John Joseph joinede in zijn band Bloodclot. Geeft hij ook alles wat hij in zich heeft op het Tarantula podium.

Het hele publiek verzamelt zich uiteindelijk voor The Rock ’n Roll Wrestling bash. Een prachtige combinatie tussen een metalband en een worsteltoernooi. Met als kers op de taart twee vrouwen die erotisch om de bandleden heen dansen en steeds minder kleren aan hebben. Het publiek krijgt er ook een proefje van aangezien de gelukkigen op de eerste rij de alvast voorgeproefde Jägermeister in hun mond gegoten krijgen.

De Cobra zaal is inmiddels gevuld voor Lucifer. Een band die jaren ’70 rock met een vrouwelijk randje brengt op een hedendaagse manier.
Terwijl de acrobaten van Cirque Du Mort en de Dangershow nog enkele shows uitvoeren, maakt de Tarantula zaal plaats voor Hola Ghost. Een Deense metalband die geschminkt zijn als skeletten, nog net niet de flamenco dansen op het podium, met hun mexicaanse sombrero-muziek in een metaljasje.

Om nog even in de stijl te blijven, hebben we in dezelfde zaal de eer om Banane Metalik te kunnen zien optreden. Deze Fransmannen hebben in ieder geval geen podiumvrees. Met hun zelf bedachte muziekgenre ‘gore’n’roll’ vliegt frontman Ced666 bijna meteen het publiek in en schreeuwt de hele tent bij elkaar.

Daarna is het tijd om het even wat rustiger aan te doen, wanneer Danko Jones het podium betreed. Al weet hij desalniettemin het publiek voor zich te winnen en er een gruwelijk feestje van te maken.

De mensen die erbij zijn, is het vast niet ontgaan dat er onwijs veel jackjes te zien zijn met ‘Turbojugend’. Te vergelijken met bikerclubs maar dan van de band die het grootste feest van de avond weet te geven: Turbonegro. Zij hebben de grootste fanclub weten mee te nemen, uit alle landen zijn ze naar ons kleine stadje Eindhoven gekomen om deze band live te kunnen zien. De Noorse deathpunk-dictators staan te knallen op het podium met hun nieuwe album. Naast een aantal spiksplinternieuwe nummers, zijn er tal van klassiekers vol met ‘Turbonegrossnessess’.

Al bij al een spetterende avond, het is een enorm apart festival, niks te vergelijken met de andere festivals die men kent. Zeker de moeite waard om eens mee te maken!

Foto’s (c) Emily Parry

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ