Sanctuary & Overkill (Hedon, 17-03-2015)

Facebookrssmail

Overkill-5Sanctuary en Overkill, een dubbele headliner in Hedon in Zwolle. In de bijna uitverkocht grote zaal van Hedon was erop dinsdagavond 17 maart een metal avond. In het voorprogramma stonden Suborned en Methedras; Deze bands stonden hun mannetje maar het werd tijd voor de grote jongens. De zaal zat erop te wachten.

Sanctuary is een uit Seattle afkomstige band. De band is een tijdje er tussen uit geweest en zijn in 2010 weer bij elkaar gekomen. Bij het eerste gitaarakkoord was het raak. Progressive metal en mooie opbouwende melodielijnen. Dit gold zeker voor de gitaarpartijen, welke elkaar goed afwisselenden. Zo waren er zelfs van beide gitaristen tegelijkertijd solo’s te horen, die elkaar aanvulden en versterkten.

Hun derde studio album ‘The Year the Sun Died’ werd heerlijk te gehore gebracht, Waarbij het leek of Warrel Dane ons met zijn mimiek mee wilde nemen in zijn verhaal. Dit versterkt door het heerlijke samenspel van de rest van de bandleden. Zullen vele fans dit ook zo ervaren hebben.

Overkill was de tweede headliner. Als afsluiter van de avond kwam de Amerika afkomstige band tentonele en de naam zegt het al: Overkill aan muziek. Vol gas 45 min lang aan de bak. De muziek is super, heerlijk. Wat een energie.
Pure metal met een stem die de zaal deed rillen. De fans zongen (schreeuwden) de bekende nummers dan ook mee uit volle borst. En de mannen en vrouwen in het publiek werden op hun wenken bediend. Het ene na het andere stampende nummer werd ten gehore gebracht. Het leek wel steeds sneller en strakker te gaan. De dubbele basedrum dreunde heerlijk de zaal en dit in samenhang met de verschrikkelijke strakke gitaar/bas spel, hier overheen de stem van Bobby ‘Blitz’ Ellsworth. Al met al heerlijke harde Hedon Herrie.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ