Therapy? & Vanderbuyst (Paaspop – Schijndel, 04-04-2015)

Facebookrssmail

Therapy?
therapy1Het Noord-Ierse Therapy? bestaat alweer 25 jaar. Zanger-gitarist Andy Cairns is het enige overgebleven originele bandlid. Therapy? maakt over het algemeen knetterharde rock, maar is het meest bekend van het door cello’s gedragen ‘Diane’, een cover van de Amerikaanse therapy2punkband Hüsker Dü.

Therapy? heeft onlangs een nieuwe plaat uitgebracht, ‘Disquiet’ genaamd. Op Paaspop speelt de band natuurlijk nummers van dit nieuwe album, waaronder het stevige ‘Tides’. Maar de setlist bestaat toch vooral uit publieksfavorieten uit de lange geschiedenis van de band. Nummers zoals ‘Happy People’, ‘Teethgrinder’ en natuurlijk Therapy’s grootste hit ‘Diane’, maar dan in een rock-uitvoering. Ook speelt de band een prachtig duistere Joy Division cover; ‘Isolation’.
Therapy? is een van de weinige bands die ontzettend duistere nummers met zo’n enthousiame kunnen spelen en toch overtuigend blijven.

Vanderbuyst
Vanderbuyst, het trio rondom Willem Verbuyst, kondigde onlangs aan dat ze er ondanks alle succes in binnen- en buitenland mee gaan stoppen. Een triest bericht voor alle fans, maar eigenlijk voor alle rockliefhebbers in Nederland. Vanderbuyst wil er niet met een triest gezicht tussenuit knijpen, maar afscheid nemen met een feestje. Om te beginnen op Paaspop.

De Thunderbolt is afgeladen vol, rokerig en zweterig. Juist de atmosfeer waarin Vanderbuyst zich het beste thuisvoelt. De mannen maken er een geweldig feest van samen met het publiek! Dat betekent veel rondzwaaiende lange haren, luchtgitaren en vuisten in de lucht. We zouden bijna vergeten dat Vanderbuyst ook gewoon een geweldige band is.
Dat komt het best tot uiting in ‘At the Crack of Dawn’ het titelnummer van Vanderbuysts laatste album: Messcherpe riffs, dreunende bas, donderende drums en heerlijk melodieuze samenzang zijn hiervoor de ingrediënten.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ