The Answer (Hedon – Zwolle, 11-04-2015)

Facebookrssmail

The Answer-21The Answer; de uit Ierland afkomstige band gaat al heel wat jaren mee. En ervaring hebben ze! Inmiddels hebben ze al een twee-jarige tour gehad met niemand minder dan ACDC.

Naar jaren lang hun cd’s te hebben beluisterd en  laatste tijd vooral hun nieuwe album Raise A Little Hell, was het vanavond dan eindelijk zo ver. Ik was erg benieuwd welk “answer” ze voor mij hadden, werden de jaren lange ‘keihard’ afspelen van de cd waar gemaakt?

Paul Mahon bespeelde met zijn gitaar heerlijke strakke powercords en lekker strakke riff’s welke door zijn muur van Marshalls lekker vet klonken. Hierover heen de strakke bas, geen ingewikkelde dingen. De hele band was in topvorm en dit alles terwijl op het podium Cormac Neeson de zaal op zijn kop zette. Deze beste man weet als geen een hoe je de zaal moet bespelen.The Answer-16
Maar buiten het gitaargeweld wisten ze tijdens het nummer ‘Strange Kinda’ Noting’ ook een gevoelig snaar te raken. Ten einde van dit akoestische nummer werd er gauw van gitaar gewisseld en gingen ze vol gas weer verder.
Het feest in de zaal werd groter toen Neeson tijdens het nummer ‘Last Days Of Summer midden in de zaal ging staan.

Hoewel ik af toe een tweede gitaar miste die tijdens de solo’s de riff bleef bespelen, werd mijn vraag beantwoord: Het was hard, keihard, maar het was heerlijk en vooral erg goed.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ