Blind Guardian verovert Poppodium 013

Facebookrssmail

Manticora

Manticora heeft al een lange carrière achter de rug, deze Deense band is namelijk in 1996 opgericht. Al hebben ze Nederland in deze tijd nog niet veel hebben aangedaan.

Zoals Blind Guardian heeft ook Manticora teksten met fantasie als het hoofdonderwerp. De zaal wordt gevuld met heerlijk gitaarwerk door een retestrakke band aangevuld door een energieke zanger. Toch weet de band het publiek niet echt mee te krijgen. Een beetje gejuich en een paar hoorns gaan de lucht in. Echter houdt dit de band niet tegen, gitaren blijven scheuren en ze houden niet in!

Blind Guardian

De show begint met een groot doek voor het podium dat na een paar minuten valt in de maat van “Imaginations from the Other Side”. Het publiek is al goed op dreef, maar ook hier blijft een reactie moeizaam te krijgen. Hierna is het de beurt voor het eerste nummer van het laatste album “The God Machine”, namelijk “Blood Of The Elves” waar dan wel weer meer energie van zowel het publiek als de band mee gegenereerd wordt. Nightfall is het volgende nummer wat wel gelijk zorgt voor een goede meezinger waardoor het publiek ook echt wakker is geworden.

Tussen de nummers door is er altijd wel tijd voor een klein praatje, of het nou is om context te geven bij het volgende nummer, of om een beetje te grappen, waar zanger Hansi Kürsch ook goed in is! Na een mooie afwisseling van oud en nieuw werk is het tijd voor dé meezinger van de avond, The Bard’s Song – In The Forest. Zoals de laatste jaren al vaker gedaan wordt neemt Hansi hier een soort rustmomentje omdat het publiek deze toch van voor tot achter mee kan zingen en iedereen dit dan ook met plezier doet om hierna weer stevig door te gaan met “Born in a Mourning Hall”.

Na ongeveer een uur begint het standaard “We reached the part where we say goodbye”, terwijl er nog een goede 40 minuten op de teller staan. Maar natuurlijk weet elke concertganger dat dit onzin is. Want met Sacred Worlds gaat de band gewoon mooi weer verder na een paar minuten!

Even doorknallen met een paar stevige nummers en meezingers en dan is het wel echt tijd voor “Valhalla” met natuurlijk het minutenlange durende “VALHALLA, DELIVERANCE, WHY’VE YOU EVER FORGOTTEN ME” door het publiek. Toch wel een van de hoogtepunten deze show door het kippenvel dat hiermee gecreëerd wordt. Fan favorites Mirror Mirror en Majesty worden op het einde nog geknald en dan is het alweer eind van deze energieke show van de machtige Blind Guardian.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ