Lunden Reign – American Stranger

Facebookrssmail

lunden reignLunden Reign is het geestenskindje van zangeres Nikky Lunden en gitariste Lora G. De dames maken naar eigen zeggen big beat alt rock en big beat progressive rock. American Stranger is het debuut van de blondines uit LA. Het betreft hier ook meteen een concept album over een meisje dat haar plek zoekt in de wereld.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: De bovenstaande, kleurrijke, omschrijvingen raken kant nog wal. Lunden Reign maakt gewoon degelijke hardrock van Amerikaanse leest, aangevuld met hier en daar een vleugje country. Echt progressief wordt het nergens en de vergelijking met bijvoorbeeld Lita Ford is nergens ver weg.

Het staat buiten kijf dat de dames talent hebben. Lora G weet de ene naar de andere vette riff uit haar gitaar te halen. De leads zijn vaak helaas wat minder spannend en solo’s zijn schaars. Vooral dit laatste is jammer, omdat het de nummers zeker wat extra power had gegeven. Nikki Lunden’s zang is lekker zuiver en melodieus. Dit maakt de muziek erg poppy en radiovriendelijk.

Het nummer ’28IF (Without, Which Not)’ geeft een goed beeld van het album. De rauwe, door gitaar gestuwde coupletten worden op natuurlijke wijze afgewisseld met het rustigere, door cello ondersteunde refrein. Dit nummer benadrukt ook de veelzijdigheid van Lunden’s stem. Andere hoogtepunten zijn “The Savage Line’ en het titelnummer.

American Stranger is een debuut om trots op te zijn. De nummers blijven stuk voor stuk in je hoofd hangen en na een luisterbeurt neurie je het hele album mee. Ook de productie is dik in orde. Alles klinkt erg helder en de instrumenten krijgen voldoende ademruimte. Toch lijkt het allemaal iets te veel op elkaar, en heb je vaak het idee dat je het al eens eerder gehoord hebt. Maar, er zijn natuurlijk genoeg bands die bewijzen dat dit nier per se een slechte eigenschap is. (7/10) (Cleopatra Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ