ARCH ENEMY – COVERED IN BLOOD

Facebookrssmail

Arch Enemy heeft zowel in het heden als verleden een behoorlijk aantal covers opgenomen. Deze zijn samengebundeld op dit, gelimiteerde, ‘Covered In Blood’. De fanatieke aanhangers hebben dit spul al in huis maar voor een iedereen die niet over een verzamelwoede van deze band beschikt is deze, maar liefst 24 tracks tellende, boreling een uitstekende gelegenheid om bekende en minder bekende nummers eens lekker in death metal mode mee te brullen. Zo kunnen we horen hoe goed het oude materiaal van bijvoorbeeld Europe (‘Scream Of Anger’ en ‘Wings Of Tomorrow’) en Prretty Maids (‘Back To Back’, werkelijk supervet !) waren. Ook gaat de band zich heerlijk te buiten aan een fors aantal punkclassics (‘The Leader (Of The Fuckin’ Assholes)’ van Skitlickers is werkelijk formidabel) en worden oude invloeden geëerd. Dat laatste pakt niet altijd even goed uit. ‘The Zoo’ van Scorpions en ‘Walk In The Shadows’ van Queensryche zijn ronduit genant en ook Priests ‘Breaking The Law’ hebben we al eens stukken beter gehoord. Daartegenover zijn de uitvoeringen van ‘Incarnated Solvent Abuse’ (Carcass), ‘The Oath’ (Kiss; erg verassend) en ‘Symphony Of Destruction’ (Megadeth) moddervet en klinkt Maidens ‘Aces High’ lekker authentiek.

Verassingen zijn er ook in de vorm van heerlijke versies van ‘Shout’ (Tears For Fears) en vooral ‘Shadow On The Wall’ (Mike Oldfield) dat een lekkere extra duistere vibe heeft meegekregen. Vermeldenswaardig is zeker nog de cover van Dream Evil’s ‘The Book Of Heavy Metal’ waarop Angela Gossow ouderwets excelleert. Jawel, dat is natuurlijk een leuk extraatje want op deze schijf krijg je alle drie de vocalisten te horen. Wat opvalt is dan ook dat Angela toch echt wel over de meest brute grafvocalen beschikt en dat Johan Liiva bijvoorbeeld uitstekend uit de voeten kan met Priests’ ‘Starbreaker’.

Instrumentaal is er, zoals je mag verwachten van een band met deze status, niets op aan te merken en ook qua variatie is het album dik in orde. Al met al een zeer leuk, gevarieerd tussendoortje dat vooral voor onderweg uitnodigt tot het opendraaien van de volumeknop en luidkeels meebrullen. (80/10) (Century Media Records)

Tracklist Covered In Blood:

1. Shout (Tears For Fears)
2. Back To Back (Pretty Maids)
3. Shadow On The Wall (Mike Oldfield)
4. Breaking The Law (Judas Priest)
5. Nitad (Moderat Likvidation)
6. When The Innocent Die (Anti Cimex)
7. Warsystem (Skitlickers)
8. Armed Revolution (Skitlickers)
9. Spräckta Snutskallar (Skitlickers)
10. The Leader (Of The Fuckin’ Assholes) (Skitlickers)
11. City Baby Attacked By Rats (G.B.H.)
12. Warning (Discharge)
13. The Zoo (Scorpions)
14. Wings Of Tomorrow (Europe)
15. The Oath (Kiss)
16. The Book Of Heavy Metal (Dream Evil)
17. Walk In The Shadows (Queensryche)
18. Incarnated Solvent Abuse (Carcass)
19. Kill With Power (Manowar)
20. Symphony Of Destruction (Megadeth)
21. Aces High (Iron Maiden)
22. Scream Of Anger (Europe)
23. Starbreaker (Judas Priest)
24. The Ides Of March (Iron Maiden)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ