Albumpresentatie New Dutch Generation

Facebookrssmail

15 Mei aanstaande presenteert New Dutch Generation hun debuutalbum ‘Metempsychosis’ in de Groene Engel in Oss. Daarnaast zullen er nog twee bands spelen die avond: Join us In Creating Excellence en Lois & the Dirty Heroes.

new dutch generationDe albumtitel ‘Metempsychosis’ is een oud Griekse term die staat voor de transmigratie van de ziel. In dit geval is Metempsychosis een metafoor voor de transformatie van een vriendengroep op de middelbare school die muziek proberen te maken naar een hechte band die muziek maakt recht uit het hart. Ondanks de diverse persoonlijke invloeden heeft New Dutch Generation een weg gevonden om haar krachten te bundelen in een modern en oprecht geluid. Na enkele jaren hard werken, schrijven en het ontdekken van hun muzikale richting is Metempsychosis het eerste resultaat van hun ware ambities.

Het album is volledig door de band zelf opgenomen, geproduceerd en gemixt. Door middel van een succesvolle crowdfund-actie werd de productie gefinancierd. Naar aanleiding van dit succes werd de psychedelische rauwe single Till the Break of Dawn Y’all uitgebracht die donkerder is dan voorganger Hit the Ground (2014). Met ongepolijste vocalen en een breed arsenaal aan invloeden brengt New Dutch Generation op 15 mei een album uit vol oprechte alternatieve rock. Met een verschuivende balans tussen toetsen en gitaar is een muzikaal evenwicht gevonden waarbij uitstapjes naar andere genres niet uitgesloten zijn. Een album dat schreeuwt om gehoord te worden en zowel live als in de huiskamer garant staat voor extatische momenten.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ