Iron Maiden komt met nieuw album

Facebookrssmail

Iron Maiden komt op 4 september met het langverwachte nieuwe studioalbum, getiteld ‘The Book Of Souls’. Het album wordt uitgebracht op Parlophone Records/Warner Music. De band werkte opnieuw samen met producer Kevin ‘Caveman’ Shirley, en de opnames vonden plaats in Parijs in de laatste maanden van 2014. Het album werd begin dit jaar afgerond, maar omdat er bij zanger Bruce Dickinson een tumor werd ontdekt, besloot de band de release uit te stellen tot het najaar, zodat de frontman alle tijd had om volledig te herstellen van zijn ziekte. Gelukkig is hij onlangs genezen verklaard en is hij in staat het album te promoten.

Iron Maiden The Book of SoulsMet 11 nieuwe tracks die gezamenlijk maar liefst 92 minuten beslaan, besloot de band een dubbel-cd uit te brengen, Iron Maiden’s eerste. Het geweldige artwork is opnieuw van Mark Wilkinson. Het is voor het eerst sinds ‘Powerslave’ uit 1984 dat er 2 nummers op staan van Bruce Dickinson alleen, waarvan ‘Empire Of The Clouds’ het langste nummer is dat de band ooit heeft opgenomen. Daarnaast staan er 2 nummers op het album die Dickinson samen met gitarist Adrian Smith schreef. Zoals gebruikelijk komt het meeste materiaal van bassist Steve Harris, die 1 track alleen schreef en 6 met de verschillende gitaristen.

‘The Book Of Souls’ is het 16de studioalbum van de band sinds het debuutalbum uit 1980. In hun 35-jarige carrière verkocht de band wereldwijd al meer dan 90 miljoen platen. Eén van de meest succesvolle platen was het uit 2010 stammende ‘The Final Frontier’, goed voor een nummer 2-notering in Nederland.

Vanwege het herstel van Bruce Dickinson zijn de tourplannen uitgesteld tot begin 2016, zodat hij weer volledig fysiek hersteld zal zijn voor de wervelende en uitputtende live shows van de band.

Volledige tracklist Iron Maiden – ‘The Book Of Souls’:

Disc 1
1. If Eternity Should Fail (Dickinson) 8:28
2. Speed Of Light (Smith/ Dickinson) 5:01
3. The Great Unknown (Smith/ Harris) 6:37
4. The Red And The Black (Harris) 13:33
5. When The River Runs Deep (Smith/ Harris) 5:52
6. The Book Of Souls (Gers/ Harris) 10:27

Disc 2
7. Death Or Glory (Smith/ Dickinson) 5:13
8. Shadows Of The Valley (Gers/ Harris) 7:32
9. Tears Of A Clown (Smith/ Harris) 4:59
10. The Man Of Sorrows (Murray/ Harris) 6:28
11. Empire Of The Clouds (Dickinson) 18:01

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ