Steve Wilson (Hedon, 23-04-2015)

Facebookrssmail

Steve Wilson6Dat Steve Wilson is grote jongen is was wel snel duidelijk voor wie Hedon binnen stapte. De grote zaal Hedon was vrij snel uitverkocht. En vol, dat was het. Steven Wilson, de uit Engeland afkomstige muzikant, die psychedelische en progressieve muziek maakt met invloeden vanuit de jaren zestig. En bekend als frontman van Porcupine Tree natuurlijk.

Steve Wilson1Al snel bleek dat er een kunstenaar op het podium stond; Een muzikant die de muziek naar hogere sferen kan brengen. De invloeden van Pink Floyd waren zowel muzikaal als visueel duidelijk zichtbaar en hoorbaar. Achter de muzikanten was een mega-groot scherm te zien waarbij de kracht van de muziek verder versterkt werd door de kunstzinnige beelden.

Het publiek werd vooral gegrepen door het nummer ‘Routine’. Bij dit nummer moest het publiek wel genoegen nemen dat de stemmen van de Israëlische Ninet Tayeb en koorknaap Leo Blair (volgens Steven Wilson de zoon van de Britse oud-premier Tony Blair) werden afgespeeld middels een laptop. De live performance ging echter vlekkeloos over in het mooie gezang van het koorknaapje via de laptop. Na dit nummer was de rest van de muziek als een warme deken, die over de zaal heen viel.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ