Metalcon, dag 2 (Musicon, Den Haag, 24-05-2015)

Facebookrssmail

Zondag 24 mei, Metalcon 3, dag 2. Het is een stralende eerste Pinksterdag, blauwe lucht en een lekkere temperatuur als ik voor de tweede dag mijn stempel kom halen. De moeder van organisator Dennis is er ook weer (“Ik vind het gewoon leuk om mijn zoon te helpen.”) maar er zijn beduidend minder bezoekers dan op de eerste dag. Concurrentie van onder anderen ‘HELL’ in Leiden en het mooie weer zorgt er vandaag voor dat de zaal maar voor de helft gevuld is. Maar de mensen die er zijn, zijn super enthousiast.

1 by demons be driven  24-5-2015Als de eerste band begint, By Demons Be Driven, staat er amper iemand voor het podium; Gelukkig dat er een paar fotografen zijn. Na het eerste nummer stroomt iedereen toch naar het podium. Een verrassing: de openingsband is gedreven en vol passie! Er staat alleen wel een hele lange zanger op het podium; De drummer zit bijna in de schaduw. Als hun setlist gespeeld is rent iedereen weer de tuin in en is het weer bijna leeg in de zaal.

2 the ulex  24-5-2015Er is steeds ongeveer een half uur voor de opbouw en soundcheck voor de volgende band. De volgende band mag geen band heten: The Ulex. Uri Dijk (gisteren al met Ethereal op het podium) staat nu met zijn toetsen midden op het podium. Verder een onbemand drumstel en een serieus kijkende jongeman achter een laptop. That’s it. Muziek om eens flink uit je dak te gaan maar iedereen blijf toch strak in het gelid voor het podium staan. Voor mij als fotograaf snel bekeken maar ook als muziekliefhebber begon het toch wel te vervelen.

Teetgrinder zet hierna de boel weer even op scherp: snoeiharde gitaren en lichamen van rubber op het podium. Xanathos doet er nog een schepje bovenop en de headbangers kunnen weer aan de bak. Nadat ik weer 10 euro in de parkeermeter heb gegooid (alstublieft gemeente Den Haag) komt Divine Sins het podium op. Een feest voor de headbangers en ook bij de twijfelaars gaan de remmen los. Het is ook weer tijd voor een (mini-) moshpit!

8 izegrim 24-5-2015-2Magnacult uit Amsterdam komt in een gespreid bedje, want iedereen is nu opgewarmd. Bij het eerste nummer is het echter al duidelijk dat deze band geen opwarmertje nodig heeft. Wat een topband! Maar (heel eerlijk gezegd) de band waar mijn hart sneller van gaat slaan is toch Izegrim. Niet alleen omdat Marloes met haar basgitaar om, haar lange blonde haren zwiepend haar microfoon met haar sensuele lippen staat te verwennen. Nee, deze muziek klopt gewoon, zit lekker in elkaar en deze band zorgt altijd voor een feestje, al moet Marloes daarvoor op een opblaaskrokodil zitten. (gisteren schreef ik dat er twee krokodillen ter ziele waren gegaan maar blijkbaar is er toch nog een gereanimeerd).

9 dew scented 24-5-2015Maar ook aan dit feestje komt weer een einde en de laatste band van dit mooie weekend, Dew Scented mag starten. Een thuiswedstrijd voor deze band en dat is wel duidelijk ook. Voor het eerst hebben ook de fotografen moeite om op de eerste rij te komen tussen alle zwiepende haarbossen door. Niet om iemand tekort te doen maar ik heb altijd iets meer aandacht voor de drummer dan voor de andere musici. Maar Koen is dan toch wel een topdrummer, wat een power! Ook toen er even oponthoud was, in verband met wat problemen met de bas werd er spontaan een korte drumsolo ingezet. Super.

Het was een lang weekend! Het was genieten! Weer veel nieuwe bands gehoord. Veel nieuwe mensen ontmoet. Al met al een prima festival. Metalcon bedankt!!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ