Armory, Saboter & Sacral Rage samen in Oldenburg (D)

Facebookrssmail

Hoe vaak gebeurt het, dat je in één en hetzelfde jaar (2018) de nieuwste albums van drie verschillende bands recenseert, welke je ook alle drie goed bevallen, en die drie zelfde bands een concert bij je in de buurt verzorgen ? Hoogst zelden en als dat dan wel gebeurt dan wil je daar graag bij zijn.

Vrijdag 8 maart was het dan zover, in platenzaak MTS cd’s & lp’s treden het Zweedse Armory en de Griekse bands Saboter en Sacral Rage op.

De MTS was ik al twee eerder geweest, het blijft heel bijzonder dat er met grote regelmaat metalconcerten in een platenzaak gehouden worden. Nadeel van deze locatie is, dat het podium klein is en het licht ook matig is, moeilijk om goede foto’s te kunnen maken, maar de sfeer tussen duizenden cd’s en lp’s heeft wel wat.

Om ca. 21.00 start Armory, de Zweden geven gelijk vol gas met hun thrashmetal en dat gaat de volle 3 kwartier door met tussendoor wat korte rustpunten in sommige nummers. Van de laatste besproken plaat, ‘The search‘ worden zes nummers gespeeld, van het debuutalbum ‘World peace….cosmic war’ drie. Als je hun muziek niet of nauwelijks kent, ontstaat zeker live op een gegeven moment de indruk dat nogal wat nummers op elkaar beginnen te lijken. Zanger Konstapel blijkt ook live soms wat vlak te klinken, maar al met al een redelijk optreden.

Even na 22.00 (alle bands spelen op hetzelfde drumstel, dus een lange ombouwtijd is niet nodig) komt Saboter op het podium, behalve de drummer hebben ze allen met rood beschilderde gezichten. Saboter speelt zeven nummers, allen van hun tweede album ‘Architects of evil‘, debuut ‘Mankind is damned” komt niet aan bod. Ondanks dat de band al geruime tijd niet meer opgetreden heeft, komt de band als een geoliede machine over en met een goed geluid is het genieten geblazen van hun heavy metal in de stijl van Judas Priest, Manowar en Iced Earth. Opvallend is het theatrale optreden van zanger Antonis.

Afsluiter van de avond is Sacral Rage en ik ben benieuwd of ze live hun techno-thrash net zo goed kunnen vertolken als op hun albums. Van hun laatste album ‘Beyond celestal echoes‘ worden vier nummers vertolkt, helaas niet het geweldige ‘The glass’, hetgeen komt omdat de inval-bassist dit zeer technische nummer (nog) niet kan spelen, maar ook het 1e full-album ‘Illusions in infinite void’ en debuut-ep ‘Deadly bits of iron fragments’ komen ruim aan bod. Live komt de band gelukkig net zo goed over als op hun albums, hetgeen een knappe prestatie is gezien de vele ijzingwekkende zang op de albums en dat ze dus met een inval-bassist op mini-tournee zijn. Ook bij Sacral Rage valt het theatrale optreden van zanger Dimitris op, wat soms bijna maniakaal lijkt.

Helaas beperkt de mini-tournee zich tot de kop van Duitsland met o.a. zondag 10 maart optredens van dezelfde bands in Hamburg, het is te hopen dat zeker Saboter en Sacral Rage nog een keer terugkomen voor een iets uitgebreidere tour door west-Europa en dan ook Nederland zullen aandoen, dan kan ik elke metalfan aanraden te gaan kijken.

Foto’s (c) Ronald van Bruggen

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ