Amerikaanse metalgiganten Lamb of God naar Iduna Drachten

Facebookrssmail

Lamb of God, Foto (c) Dirk van den Heuvel
Lamb of God, Foto (c) Dirk van den Heuvel
Tussen alle festivaloptredens door geeft de Amerikaanse metalband Lamb of God deze zomer op dinsdag 30 juni een exclusief cluboptreden in poppodium Iduna in Drachten. Een band van dit kaliber staat normaal gesproken in uitverkochte zalen als 013 of Paradiso, maar in samenwerking met metalfestival Into the Grave is het gelukt de band te strikken voor een exclusief optreden in poppodium Iduna. Support is er van het eveneens Amerikaanse ASG en van de Friese band Stonehawk.

Lamb of God wordt gezien als de vaandeldrager van zogenoemde New Wave Of American Heavy Metal (NWOAHM)en is al vaak de opvolger genoemd van het legendarische Pantera. Ongenadig hard, akelig strak en voorzien van een authentieke frontman in de vorm van Randy Blythe. De band doet deze zomer een Europese festivaltoer waarbij nagenoeg alle grote festivals worden aangedaan: Rock am Ring, Download, Graspop, Hellfest, Roskilde enzovoort. Afgelopen weekend waren ze nog te zien op Fortarock in Nijmegen.

Lamb of God, (c) Hans Schoo/RockMuZine.nl
Lamb of God, (c) Hans Schoo/RockMuZine.nl
Toch was er plek voor een optreden in een intieme ongeving in poppodium Iduna in Drachten. ‘Het kwam voor de band in hun routing goed uit om een show in het noorden van Nederland te doen. Dankzij de contacten die we als Into the Grave hebben kregen we de kans om deze show naar Iduna te halen, en die kans laten we natuurlijk niet liggen. Het is bijzonder om zo’n grote band te zien in een zaal als Iduna. Voor de fans van deze band een unieke mogelijkheid hun helden te zien in een hele intieme setting’, aldus Paul van Berlo van metalfestival Into the Grave.

Support is er deze avond van de Amerikaanse band ASG. Deze rockband is vooral bekend omdat een aantal van hun songs zijn gebruikt in skate-, surf- en snowboardingvideo’s. De avond wordt geopend door de Friese stonerrockband Stonehawk. Deze band maakte twee jaar geleden al indruk toen zijn het Into the Grave festival mochten openen, en zijn nu bezig met de opnamen van hun eerste album. De band is zelf groot fan van Lamb of God en vinden het een eer voor de band te kunnen openen.

De ticketverkoop is inmiddels van start gegaan. Tickets kosten 20 euro per stuk en kunnen alleen online gekocht worden. Als je bij dit unieke concert wil zijn wacht dan niet te lang met het halen van tickets want vol = vol!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ