Metallica brengt de ‘THE $5,98 EP – GARAGE DAYS RE-REVISITED’ opnieuw uit

Facebookrssmail

Het wachten is voorbij, of eigenlijk ook weer niet. Want vandaag maakt Metallica bekend dat de track ‘The Wait’ en nog vier nummers die de band zo ’n dertig jaar geleden coverde, opnieuw worden uitgebracht op de geremasterede EP: ‘The $5.98 EP – Garage Days Re-Revisited ’. Op dit gewilde collectors item, dat oorspronkelijk op 21 augustus 1987 uitkwam en al jaren niet meer verkrijgbaar is, staan tracks die door Metallica in het begin van hun carrière zijn gecoverd. Het gaat om nummers van bands waardoor de mannen van Metallica zich destijds hebben laten inspireren: Diamond Head, Holocaust, Killing Joke, Budgie en The Misfits. Deze tracks zijn later nog toegevoegd aan het multi-platina album ‘Garage, Inc’, maar dat nam niet weg dat de band het tijd vond voor een geremasterde heruitgave van de originele EP, die vanaf vrijdag 13 april a.s. te beluisteren is. Voor Britse fans is het een unicum, omdat het nummer ‘The Wait’ destijds niet op de Britse versie van EP was uitgekomen.

Deze speciale heruitgave maakt onderdeel uit van de doorlopende ‘remasters series’, die Metallica via hun eigen label Blackened Recordings beschikbaar maakt.

Tracklisting
– Helpless (originally released by Diamond Head)
– The Small Hours (originally released by Holocaust)
– The Wait (originally released by Killing Joke)
– Crash Course in Brain Surgery (originally released by Budgie)
– Last Caress/Green Hell (originally released by The Misfits)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ