Iron Maiden kondigt tour aan in 2016

Facebookrssmail

Op 4 september verschijnt het langverwachte nieuwe studioalbum van Iron Maiden, getiteld ‘The Book Of Souls‘, op Parlophone Records/Warner Music. De band werkte opnieuw samen met producer Kevin ‘Caveman’ Shirley, en de opnames vonden plaats in Parijs in de laatste maanden van 2014. Het album werd begin dit jaar afgerond, maar omdat er bij zanger Bruce Dickinson een tumor werd ontdekt, besloot de band de release uit te stellen tot het najaar, zodat de frontman alle tijd had om volledig te herstellen van zijn ziekte. Gelukkig is hij onlangs genezen verklaard en is hij in staat het album te promoten.

Iron Maiden Ed Force OneDat gaat in 2016 gebeuren, want Dickinson zal zelf achter de knuppel van hun eigen Boeing 747-400 Jumbo Jet plaatsnemen voor een complete wereldtournee. Hiervoor moet Bruce wel een nieuw vliegbrevet gaan halen, want de Boeing 747-400 Jumbo Jet is twee keer zo groot en drie keer zo zwaar dan de Boeing 77 van de vorige tournee. De Ed Force One zal de band naar zes continenten brengen em met The Book of Souls World Tour 2016 35 landen aan te doen.

Het complete tour- (en vlucht-) schema is nog niet helemaal klaarn, maar Iron Maiden zal in februari en begin maart in de Verenigde Staten touren, om door te vliegen naar Mexico, El Salvador en Costa Rica. Daarna dan de band band Argentinië, Chili en enkele steden in Brazilië aandoen om eind maart terug te keren naar de V.S en Canada in de eerste weken van april. Eind april zal Iron Maiden doorvliegen naar Japen, hun eerste shows in China spelen, om vervolgens te vertrekken naar Nieuw Zeeland en Australië in mei. Via Zuid Afrika zal de band van Bruce Dickinson eind mei in Europa landen voor een uitgebreide tournee door Europa.

Verwacht wordt dat Nederland en België worden aangedaan, en wanneer de datum(s) bekend worden voor Nederland en België, lees je dat natuurlijk als eerste op RockMuZine!

edforceone_infographic

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ