Chris DeGarmo terug, maar niet bij Queensrÿche

Facebookrssmail

Chris DeGarmo_therueband2015_638Chris DeGarmo, de voormalige Queensrÿche gitarist en muzikaal hart/songwriter die in 1997 de band verliet om piloot te worden is terug aan het muziekfront. Chris en zijn 22 jarige dochter Rylie DeGarmo hebben in de thuisstudio in Seattle een 6 tracks tellende EP opgenomen onder de naam ‘The Rue’. Het zijn akoestische nummers in het singer/songwriter genre. Voor het nummer ‘Love song’ is een video gemaakt door ‘ome Mark’ (de broer van Chris). Hij was onbedoeld ook degene die Chris aan het gitaarspelen hielp door zelf geen interesse te tonen in de gitaar die hij van zijn grootouders had gekregen. Cirkeltje rond.

Chris DeGarmo_therueepEen ander cirkeltje zal wel niet meer rondkomen. Nog steeds heeft niemand de echte reden waarom Chris Queensrÿche verliet verteld. Officieel waren het de bekende muzikale meningsverschillen. Op een recente vraag na het ontslag van zanger Geoff Tate of het indertijd ook om persoonlijke verschillen ging, antwoorde hij “No, thanks”.

Ondanks dat hij werkt als prive piloot en veel waarde hecht aan zijn prive leven, is zijn liefde voor muziek nooit verdwenen en maakt hij nog steeds muziek. Alleen voor zichzelf. Of zoals hij het zelf zegt “I love it every bit as much as I was 18 and decided that’s what I want to do for my life”.

DeGarmo is niet treurig om zijn tijd bij de band: “It’s a part of me. It’s every bit a part of me as it ever was”. En als dochterlief rockster wil worden dan vliegt papa haar overal naartoe. Een nieuwe roeping voor de gitarist.

Nee, Queensrÿche komt niet in de toekomstplannen van Chris DeGarmo voor.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ

One Comment