The Dead Weather kondigt derde album aan

Facebookrssmail

Het Amerikaanse The Dead Weather heeft aangekondigd dat hun lang verwachte derde album, ‘Dodge & Burn’ in september zal verschijnen. ‘Dodge & Burn’ is de opvolger van het in 2010 verschenen ‘Sea of Cowards’ en het debuut ‘Horehound’ uit 2009.

dead weatherThe Dead Weather bestaat uit The Kills zangeres Alison Mosshart, legendarische gitarist Jack White, Dean Fertita (Queens of the Stone Age) en Jack Lawrence (The Raconteurs). Het album zal bestaan uit 12 nummers, waarvan er 8 nieuw zijn. De andere vier, ‘Buzzkill(er)’, ‘It’s Just Too Bad’, ‘Open Up (That’s Enough)’ en ‘Rough Detective’, zijn de afgelopen jaren al als single uitgebracht via White’s Third Man Records.

Het album zal ook uitgebracht worden via Third Man Records. Ook zal er een speciale editie komen, die via het Vault Package abonnement te verkrijgen is. Deze versie zal gedrukt zijn op geel/zwart vinyl en zal een speciale 7″ single bevatten. Daarnaast zal deze versie ander artwork hebben en krijg je er nog een poster en een speciale stok kaarten bij.

De band heeft aangegeven niet op tour te kunnen in verband met de drukke schema’s van de bandleden. De band voegt hier wel aan toe: “Thankfully the thick and heavy Dodge & Burn will satisfy your urges for the dark magic that is The Dead Weather for a very long time.”

dead weather1

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ