Rammstein brengt documentaire en live-concert Madison Square Garden uit

Facebookrssmail

Rammstein vierde onlangs een triomfantelijke terugkeer naar een Amerikaans podium, met een uitverkocht concert in Madison Square Garden in New York, het eerste concert op Amerikaanse bodem in tien jaar tijd. De 18.000 kaarten voor het concert waren binnen 30 minuten uitverkocht. Op vrijdag 25 september brengt de Duitse “Tanzmetall”-band ‘Rammstein In Amerika’ uit, met daarop het concert in Madison Square Garden, evenals een feature-lengt h documentaire en een twintig minuten durende film over de totstandkoming van Rammstein’s zesde album ‘Liebe Ist Für Alle Da’.

De twee uur durende documentaire over Rammstein, door de groepsleden zelf geïnitieerd, is een fascinerende chronologische ontdekkingsreis langs de geschiedenis van de band en bevat unieke privébeelden; vanaf het prille begin achter het IJzeren Gordijn en de grote doorbraak na de val van de Muur tot de samenwerking met David Lynch, de arrestatie van twee bandleden in 1999 in Massachusetts en het afscheid van Amerika na de aanslagen van 11 september. Naast de zes bandleden is een groot aantal bekende collega-artiesten te zien in de docu, waaronder Iggy Pop, Chad Smith (Red Hot Chili Peppers), Moby, Melissa Auf der Maur, Marilyn Manson, Kiefer Sutherland, Steven Tyler (Aerosmith), Jonathan Davis (Korn), CJ Ramone, Scott Ian (Anthrax), Slipknot, System of a Down, KISS, en Taylor Momsen.

‘Rammstein In Amerika’ is verkrijgbaar als 2-DVD en als 2-Blu-Ray.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ