Terrorhammer – Gateways to Hades

Facebookrssmail

Het komt niet vaak voor, dat je een metalband uit Servië tegenkomt en al helemaal niet uit één van je favoriete genres, maar dat is dan nu het geval met Terrorhammer. De band blijkt al sinds 2010 te bestaan. Na een demo, EP en single wordt in 2015 het debuutalbum ‘Under the unholy command’ uitgebracht. Tussen 2015 en nu worden weer wat singles etcetera uitgebracht en dan nu het tweede full-album ‘Gateways to Hades’. Dat de tussenliggende tijd relatief lang is zal ongetwijfeld met nogal wat wisselingen van zowel bassist als drummer te maken hebben gehad. De stijl noemt de band zelf necro speed metal, het gros van de fans en kenners noemt het gewoon blackened speed/thrash metal. Zeker bij dit genre kom je vaak nogal verbasterde namen van bandleden tegen, ook Terrorhammer bedient zich hier van.

Na een intro opent het album met ‘At dawn we attack’ met een heerlijk gitaarriff welke een kruising is tussen Slayer en Savage Grace. Titelnummer ‘Gateways to hades’ doet qua riffing wel denken aan Metallica op hun debuutalbum. ‘Transylvanian whore’ bevat een heerlijk zagende gitaarriff. Het tempo op dit album ligt al onverminderd hoog, bij ‘Blizzard of blood’ ligt het tempo middels blastbeats helemaal veelvuldig moordend hoog. ‘Midnight patrol’ is het enige nummer dat ‘slechts’ uptempo is, een welkome afwisseling. ‘Inside the nuclear tomb’ komt wat anders over dan de meeste andere nummers met een meer punkachtige gitaarriff, het tussenstuk swingt geweldig. Afsluiter ‘Tronized goat master’ begint ook met blastbeats om te vervolgen in nog altijd moordend tempo, je krijgt toch wel bewondering voor een drummer die dit tempo vakkundig weet te hanteren.

Na iets meer dan een half uur is de koek op en met deze stijl is dat prima, een album van een vol uur is teveel. Terrorhammer brengt een prima album uit met een dito productie en muzikaal niveau.

83 / 100 ( Osmose Productions )

Bandleden

 • Pentagramator The Helltyrant – Vocals & Guitars
 • U-Predator 47 – Bass
 • Debilczyna – Drums

Tracklist

 1. March of the damned
 2. At dawn we attack
 3. Gateways to Hades
 4. Transylvanian whore
 5. Blizzard of blood
 6. The interceptor
 7. Midnight patrol
 8. Inside the nuclear tomb
 9. Tronized goat master

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ