Death Alley – Black Magick Boogieland

Facebookrssmail

Death-Alley-Black-Magick-BoogielandHet Amsterdams collectief ‘Death Alley’ heeft reeds in mei een goed visitekaartje afgegeven met dit sprankelende debuut. Een maand later is dit opgevolgd door een releaseparty in de legendarische rocktempel Paradiso. Ervaring is er reeds opgedaan in bands als Gewapend Beton, Muhr en The Devil’s Blood. Een mix van deze invloeden bepalen het totaalgeluid van Death Alley. Stoere rock’n roll met zowel punk als psychedelische invloeden en een iets of wat donker geluid. Sterke vocalen van Douwe Truijens en scherpe gitaarlijnen van Oeds Beydals bedwelmen de luisteraar gedurende 41 minuten.

De groovende ritmesectie van bassist Dennis Duijnhouwer en drummer Ming Boyer doet de rest. Een vliegende start kent men met ‘Over Under’, wat een stuwend vervolg krijgt met het titelnummer. Oeds Beydals laat hier voor de eerste keer echt van zich horen met sterk gitaarspel. Tot en met ‘The Fever’ houdt men het tempo er aardig in, maar vanaf ‘Golden Fields Of Love’ gaat men meer en meer experimenteren met dynamiek.. De vocalen en de gitaar gaan nog meer hun stempel drukken op het geluid van de verbluffend goed opgebouwde nummers. Met ‘Dead Man’s Bones’ drukt men nog even flink het gaspedaal in, om met een mooi NWOBHM-georienteerd samenspel te eindigen.

Een slotakkoord van bijna 13 minuten (‘Supernatural Predator’) neemt de luisteraar nog eens mee langs mooie soundscapes met een vocale ondersteuning van ‘The Mouth Of Satan’, Farida Lemouchi. Tijdens de live optredens is dit nummer keer op keer een verademing en leent het zich perfect om volledig los te gaan en te improviseren. (8,5/10)(Tee Pee Records)

 

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ