Karibow – Addicted

Facebookrssmail

karibowKaribow begon in 1997 als een één mans studioproject door Oliver Rüsing. Hij is een multi-instrumentalist en singer-songwriter. Langzaamaan is Karibow uitgegroeid tot een live band die een mix speelt van pop, rock en neo prog. De live band bestaat uit: Markus Bergen: keyboard en zang. Gerald Nahrgang: drum. Chris Thomas: gitaar, zang.  Thomas Wischt: bas.
Dit resulteerde in het winnen van een Duitse Rock & Pop Award: de beste progressieve band 2014.

‘Change’ bij het spits af. Deze track heeft een kort piano-intro om al snel over te schakelen op een pakkend ritme en melodie. Oliver’s stem ligt prettig in het gehoor, en hij zingt duidelijk. Toch kijk ik mee in het songteksten boekje en kom er erachter dat de volgorde van de songteksten in het boekje niet synchroon loopt met de tracks op de cd. Het waarom is mij niet duidelijk. Het boekje zelf ziet er, net als al het andere artwork mooi verzorgd uit. Alles vormt één geheel.

‘Primeval’ heeft een intro met geluiden van zee en vogels, de zacht gespeelde muziek is in balans met deze geluiden. Oliver laat horen dat zijn stem een vrij hoog bereik heeft. Het tempo gaat omhoog en de muziek wordt wat zwaarder. Diverse wendingen en  prog elementen zijn verwerkt in deze track.

Drumsolo’s, mooie grooves op de bas, goed gitaarwerk komen voor bij in deze instrumentale track, die een wat merkwaardige titel ‘F8AlBa6’ heeft. Maar ach, wat maakt het uit? Deze track is zo goed, die wil ik wel twee keer achter elkaar horen!

‘Spark’ is een hele tegenstelling met het voorgaande F8AlBa6, het blijft alleen bij piano en zang. De emotie op Oliver’s stem is te horen. Toch raakt deze track je net niet helemaal zoals de bedoeling is.

Dit is een album met een mix van pop en rock, aangevuld met prog. Voor een echte prog project hadden er best wat meer prog elementen in gemogen. Goede afwisseling tussen de rustigere en de up-tempo nummers. Veel teksten gaan over het leven, pijn, gevoelens en de wereld. Geen allerdaagse teksten die je zo maar even mee zingt. Wel teksten waar je over na gaat denken. Leuk detail: het album duurt maar liefst 78 minuten, lekker lang dus!

Voor volgend jaar staat er weer een album op de planning . De titel is al bekend.Op de Face Book Pagina : Karibow – Holophinium vind je al een voorproefje waar je naar kunt luisteren. Dit voorproefje smaakt naar meer. Het album ‘Addicted’ is nog in eigen beheer uitgegeven. Oliver Rüsing is in onderhandeling met een label, dus misschien wordt ‘Holophinium’ volgend jaar wel door een platenmaatschappij uitgebracht. (7,5/10) (Eigen beheer)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ