Allegiance – Beyond The Black Wave

Facebookrssmail

Allegiance - Beyond The Black WaveOp 1 oktober bracht de band Allegiance hun debuutalbum ‘Beyond The Black Wave’ uit. De band speelt Black Metal in de stijl van hun meest favoriete band Emperor. Het is lastig om te zeggen uit welke leden de band bestaat omdat de band op dit moment vele line up veranderingen ondergaat. In 2015 werd de band opgericht door Asgorn (Guitar/ vocals) Hires Bér (Guitar), Alakihel (Bass guitar), Obscurisis (Drums) en Delok (Keyboards). In de lente van 2016 bracht de band hun demo ‘As The Entity Did Rise’ uit en begon eind 2017 met de opnames van ‘Beyond The Black Wave’.

Midden 2017 stopte gitarist Hires Bér ermee om zich te focussen op zijn andere band en werd vervolgens vervangen door eveneens gitarist Haeretic. En nu hebben halverwege dit jaar bassist Alakihel en keyboarder Delok de band verlaten. Onduidelijk is echter of al deze bandleden nog meespelen op ‘Beyond The Black Wave’, vandaar dat er onder deze review geen band line up te zien zal zijn. Hopelijk hebben al deze veranderingen geen gevolgen voor de kwaliteit van de muziek.

De track ‘The Vow’ is instrumentaal en opent met een mystieke soundeffects en gitaarmelodie het album. Daarna knalt de band er meteen goed in met flinke drums en screams onder stevige drumpartijen en gitaarwerk op de track ‘The Fall of Black Heroes’. De band weet niet direct te overtuigen, maar om nou weer voor het ergste te vrezen? Nee, dat is het ook weer niet. En dat is goed, ook voor de luisteraar, want dat betekent dat er een interessante ruimte kan zijn voor groei.

Dan door naar de volgende tracks ‘i Wraith i Death’ en ‘The Entity Behind The Wall of Flames’. ‘I Wraith i Death’ kenmerkt zich opnieuw weer door grunts en screams, maar dit keer komt er door de sound een keyboard heen om deze track een mystieke vibe te geven. Het is daarmee duidelijk dat de inmiddels vertrokken bandleden nog hebben meegewerkt aan de opnames van ‘Beyond The Black Wave’. Op ‘The Entity Behind The Wall of Flames’ is er een afwisselend vocalspel gaande. Er komt een tweede grunter om de hoek kijken om het alreeds vocale gruntspel extra dimensie te geven en ook zit er een intermezzo van clean zang in.

Dan de overige tracks ‘In Memory of My Essence’, ‘Shadows From The Pyre’, ‘Sorceress Queen’, en ‘The Phantom Coach’. Het gitaarspel op ‘In Memory of My Essence’ is niet heel anders dan die van ‘i Wraith i Death’ en daardoor dreigt de verveling lichtelijk toe te slaan. Het is duidelijk te danken aan de productie dat het album nog redelijk te beluisteren is. Deze is namelijk vrij organisch en weet de sound en vocalstijl nog mooi bij mekaar te houden gedurende de tracks. Ook ‘Shadows From The Pyre’ en ‘Sorceress Queen’ verschillen nauwelijks van mekaar in sound en vocal opzet. ‘Sorceress Queen’ klinkt eerder als een extra verlengd muziekstuk van ‘Shadows From The Pyre’ dan een geheel op zichzelf staande song.

Voor mij is de afsluiter ‘The Phantom Coach’ een onbegrijpelijke afsluiter die niet alleen zeven minuten duurt, maar ook nog eens een ellenlange herhaling lijkt van alle tracks die voorbij zijn gekomen. Begon de band eerst nog interessant met een lange mystieke intro, zodra het gitaarspel en vocalen zich inzetten verdwijnt die interesse weer langzaam.

Gelukkig valt het allemaal nog wel mee. Er zit wel degelijk potentie in deze band, zeker vocaal gezien. Alhoewel de band qua sound niet heel erg afwisselend en overtuigend genoeg is kan dit uiteraard te maken hebben met de vele line up veranderingen. Misschien dat het de huidige bandleden lukt om een stabiele line up te vormen en een betere opvolger af te leveren. Voor nu een kleine voldoende en veel succes voor de volgende keer. (60/100) (Independent Release)

Tracklist Beyond The Black Wave:

1. The Vow
2. The Fall of Black Heroes
3. i Wraith i Death
4. The Entity Behind The Wall of Flames
5. In Memory of My Essence
6. Shadows From The Pyre
7. Sorceress Queen
8. The Phantom Coach

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ