Baroeg Open Air 2015 meer dan een geslaagd feestje

Facebookrssmail

Baroeg Open Air 2015 is inmiddels niet meer weg te denken uit de jaarlijks terugkerende gratis festivals. In 2006 gestart als feest om het 25 jarige jubileum te vieren van de Baroeg en inmiddels is het dit jaar alweer toe aan de achtste editie. Het zuiderpark is met een goede 7000 bezoekers en 200 vrijwilligers weer gezellig druk en de affiche van het inmiddels grootste en hardste gratis festival van Nederland is ook wederom geen vervelende met op de mainstage Venom Inc, Batmobile, Vader, Ryker’s , Rats On Rafts, Raketkanon en Gingerpig en daarnaast op de electronic/talent stage o.a. Voodoom, Igorrr, Black Sun Empire, Skullsuit en Kid Harlequin is er voor ieder wat wils.

Na een uiterst succesvolle editie in 2014 met 7500 bezoekers is er geluisterd naar het commentaar van de bezoekers van vorig jaar en mede daardoor blijven de lange rijen voor de munten dit jaar uit en is er meer ruimte voor de (vr)eet tenten en de markt. Ook zijn de spuitbus artiesten van Lastplak dit jaar weer van de partij, zodat de kunst liefhebbers ook nog aan hun trekken kunnen komen.

Raketkanon 19-9-2015-3

Na een wat regenachtige week (en ochtend) had er best een flinke hoeveel modder in het Zuiderpark kunnen liggen, maar dat blijkt alleszins mee te vallen. Nadat iedereen na de ingangscontrole het terrein op liep, begon het zonnetje te schijnen en zou deze dit nagenoeg de hele middag vol blijven houden waardoor het weer prima toeven is in het Zuiderpark!

De eerste band van de dag op het hoofdpodium was Gingerpig. De band van oud Gorefest gitarist Boudewijn Bonebakker speelt een lekkere set met prima op de 70’s geschoeide classic (hard)rock waarmee het goed op gang komen is. De zang stod wellicht wat hard in de mix staat , maar verder is het een prima optreden. Boudewijn vraagt op een gegeven moment nog of er nog mensen aan koffie toe zijn of dat iedereen al aan het bier zat, maar bij 90% van het publiek is dat laatste natuurlijk al het geval! Eigenlijk had Gingerpig wat plaatsten hoger op de bill mogen staan en had beter tot zijn recht gekomen op de plek van bijvoorbeeld Rats On Rafts. Deze band verdient namelijk gewoon meer publiek!

Gingerpig 19-9-2015-3

Na Gingerpig was het tijd voor het energieke Vlaamse Raketkanon. We deze jongens al eerder aan het werk gezien had, was redelijk onder de indruk van de strakke en energieke show. Ook vandaag stond de band weer als een huis en zanger Pieter-Paul Devos duikt al vanaf het eerste nummer het publiek in en blijft zich de rest van de set als een stuiterbal tussen het podium en het publiek heen bewegen. Doordat de zang wat zacht in de mix stond, was niet altijd goed te horen wat er door de frontman werd gezegd/gezongen, maar al met al een prima optreden!

Raketkanon 19-9-2015

 

Na deze twee prima opwarmers is het de beurt aan het Rotterdamse Rats On Rafts, deze band speelt een mix van Britse wave en post-punk. De tent was eachter niet helemaal vol en de meeste mensen verkozen het laatste zomerzonnetje en de bar boven de tent. Deze band past echter erg goed op een festival als Metropolis.

Vervolgens was het tijd voor een lekker potje hardcore van het Duitse Ryker’s. De band draait al mee sinds de jaren 90 en is na een break sinds 2012 weer bij elkaar. De energieke hardcore van de band sloeg goed aan bij het publiek en de eerste crowdsurfers en circle pits waren al snel een feit. Zanger Dennis was veelvuldig in het publiek te vinden en de sfeer zat er goed in. De set is een mooie mix van oud en nieuw werk en het optreden vliegt voorbij en had best nog wel wat langer mogen duren. Velen vroegen zich alleen wel af waar de confetti op het eind op sloeg.

rykers 19-9-2015-3

Na deze strakke pot hardcore is het tijd voor een andere oudgediende, het Poolse Vader. De band van Piotr Wiwczarec en zijn mannen blaast de flink gevulde tent omver met hun strakke death metal. Als Vader is uitgespeeld is het voor de  meeste bezoekers de hoogste tijd om een hapje te gaan eten (en drinken), waardoor de snack tenten het drukste moment van de dag mee maken. Velen misten daardoor het optreden van Batmobile, maar gezien de drukte en response in de tent was ook dit weer een prima optreden.

Hierna was het helaas alweer de beurt aan de laatste band van de dag en aan de drukte te merken ook wel de band waarvoor de meeste bezoekers naar het Zuiderpark zijn getogen; Venom Inc!  Mocht je je van tevoren hebben vergist en hebben gedacht dat de Venom met Cronos op het podium zouden verschijnen kwam je bedrogen uit, want Venom Inc. Bestaat uit de line-up van Venom eind jaren tachtig met Abaddon op drums, Mantas op gitaar en Tony ‘The demolition man’ Dolan op zang en bas. De set bestaat voornamelijk uit de oude klassieke Venom songs en deze worden met verve gebracht. Het geluid is prima in orde en als dan tegen het einde van de set ook ‘Black Metal’ nog voorbij komt is het feest compleet, Lay down your soul to the gods Rock’n Roll!

Venom Inc. 19-9-2015

En dan is het feestje helaas weer voorbij en moeten we weer een jaar wachten op de negende editie van dit uitermate gezellige festival. Er was dit jaar weinig aan te merken op de organisatie en het festival. En volgend jaar zijn we hoe dan ook weer van de partij!

Foto’s (c) Albert Jolen

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ