Karnivool maakt lange afwezigheid meer dan goed

Facebookrssmail

Het is maar goed dat het optreden van de heren van Karnivool en The Ocean (ook bekend onder de naam ‘The Ocean Collective’) is verplaatst van de Jupiler Zaal naar de Main Stage. Ondanks het slechte weer hebben veel mensen de sneeuw en gladheid getrotseerd om deze 2 bands te gaan bekijken. De 013 is dan ook goed gevuld op deze donderdagavond.

Het Duitse The Ocean mag deze Prog-avond aftrappen en dat doen ze zeer verdienstelijk. The Ocean doet hun fenomenale performance van Roadburn Redux 2021  deze avond nog eens dunnetjes over. Het dikke uur wat ze krijgen wordt maximaal benut. We krijgen mooie uitvoeringen te horen van onder andere ‘Triassic’, ‘Jurassic/Cretaceons’ en ‘Holocene’ (met drummer Paul Seidel op zang) te horen. Gesteund door een minimale lichtshow, wat het optreden alleen nog maar intenser en indrukwekkender maakt en een goed geluid maakt The Ocean er een waar Progmetal-feest of beter gezegd Progmetal-beleving van. Een goed begin van deze avond dus.

Na een wat lange soundcheck is het de beurt aan de ‘Aussies’ van Karnivool. Ook Karnivool doet het met een bescheiden lichtshow (en de meest saaie backdrop die ik ooit heb gezien). Ook Karnivool heeft een goed geluid. Om 21.30 gaan de lampen uit en begint Karnivool met het uitstekende ‘C.O.T.E.’ wat op het debuutalbum ‘Themata’ staat. Hierna volgt een bloemlezing van het hele oeuvre waarbij Karnivool naar mijn mening het beste tot het laatst bewaard hebben, namelijk ‘Themata’ als laatste nummer van de reguliere set en ‘New Day’ als laatste nummer van de hele avond.

Een mooie Progmetal-avond met 2 van de betere bands in het genre. Enkele jaren geleden nog spelend in kleine clubs en nu voor een volle 013. Degenen die denken dat er voor dit soort non-commerciële muziek geen publiek bestaat wordt blijkens deze avond met de neus op de feiten gedrukt. Het tegendeel is gelukkig waar!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ