Set It Off zet de Melkweg in vuur en vlam

Facebookrssmail

Op dinsdagavond 23 april staat de Amerikaanse rockband Set It Off in de Upstairs van de Melkweg. Het opwarmen van het publiek wordt verzorgd door de Canadese band Bearings en de Schotse band Vukovi, en dat pakt goed uit.

Bearings

De zaal staat al redelijk vol op het moment dat Bearings het podium op komt. Het is de eerste keer dat ze spelen in Nederland. Er komt best veel geluid uit het publiek, deze band is zeker niet onbekend voor de mensen in de zaal. Ze beginnen energiek te spelen en het publiek doet enthousiast mee. Er ontstaan zelfs wat kleine moshpits. Dit was zeker een goeie opwarming van de avond.

Vukovi

Dan is het de beurt aan Vukovi om te laten zien dat ook zij het publiek enthousiast kan krijgen. Ook voor hun is het de eerste keer in Amsterdam. De zangeres begint al snel over het podium te rollen, ze heeft echt een geweldige stage presence. Al snel besluit ze dat ze vanuit het publiek wilt gaan zingen en een lid van de crew zet een koffer neer wat kan dienen als klein podium. Het publiek vindt dit natuurlijk geweldig. De fans staan om haar heen met hun zaklampen aan en schreeuwen de woorden mee, terwijl de drummer en gitarist energiek verder gaan op het podium. Het publiek is helemaal klaargestoomd voor Set It Off.

Set It Off

Eindelijk is het tijd voor Set It Off. Ze zijn al een lange tijd niet meer in Nederland geweest en verontschuldigen zich daar ook voor. De zaal staat propvol en de fans zijn al naar voren gedrukt. Er is geen manier meer om er doorheen te komen. Vanaf de eerste seconden dat de band het podium betreed gaat het publiek al los. De handen zijn constant in de lucht en de zanger zou zelf niet eens meer hoeven zingen. De energie spat eraf zowel vanaf het podium als vanuit het publiek. Het is geweldig om te zien.

Op een gegeven moment gaat zanger Cody Carson het publiek in. Hij gaat op de handen van zijn fans staan en wordt zo de lucht in gehesen. Vanaf daar maakt hij het nummer af. Het is een mooi gezicht, de zanger wordt letterlijk gedragen door zijn fans. Na veel gegil, highfives en setlisten uitdelen is het helaas alweer het einde. Het was zeker weten een geslaagde avond.

Foto’s (c) Kealey Oosterom

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ