W2 Poppodium in het teken van de Belgian Metal Invasion

Facebookrssmail

W2 logoDat onze zuiderburen muzikaal een aardig potje meeblazen is wijd en zijd bekend in Nederland. Stromae en Gotye zijn de meest succesvolle vertegenwoordigers van de hedendaagse Belgische popmuziek. Triggerfinger en dEUS zijn ongetwijfeld de meest bekende Belgische rockbands. Dat de Belgen ook in het luide muziekgenre hun mannetje staan is minder bekend…..

Tot vrijdag 9 oktober dan, want die avond vormt W2 Poppodium het decor voor de “Belgian Metal Invasion”.

Diablo Blvd.

De “Invasion” wordt aangevoerd door het Antwerpse Diablo Blvd. De band van frontman Alex Agnew, in een vorig leven succesvol stand up comedian. Agnew verkocht tijdens zijn afscheid van de comedy podia 6 keer het Sportpaleis uit. Toch besloot hij zich volledig te focussen op Diablo Blvd. Dat legt de band geen windeieren, Diablo Blvd. toerde al met Machine Head, Life of Agony en Epica. Verwacht gloedvolle, snaarstrakke metal.

Bliksem

Het metalgezelschap rond zangeres Peggy Meeussen is een female headed metal band, maar zeker geen symfonisch metal gezelschap in de traditie van Epica en Within Temptation. Peggy staat haar mannetje en heeft een heerlijk rauwe strot. Bliksem speelde al menig festival plat en toerde samen met Anthrax en Mastodon. Op hun nieuwe album, zonder valse bescheidenheid ‘Gruesome Masterpiece’ genoemd, etaleert Bliksem haar veelzijdigheid.

Evil Invaders

De titel van de eerste single van het debuutalbum van Evil Invaders typeert de band perfect: ‘Fast Loud ’n Rude’. Alle versterkers op elf en gaan!

Het jonge speedmetal gezelschap debuteerde dit jaar op Pukkelpop en had zelfs haar eerste tv-optreden.

Bark

Bark is pas vorig jaar opgericht, maar hun ep was gelijk een sensatie in de Belgische metal scene. Bark maakt loodzware, rauwe metal gecombineerd met stoner rock. Zelf omschrijft de band haar muziek als: “Rabies infected riffs”

Dus haal je luchtgitaar uit haar koffer, trek je beste Motörhead t-shirt aan en kom vrijdag 10 oktober naar W2 Poppodium in Den Bosch!

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ