Myles Kennedy gaat solo

Facebookrssmail

alter bridge Myles Kennedy
Foto (c) Robert Westera, www.robertwestera.nl
Myles Kennedy, één van de meest onderscheidende zangers in de rockmuziek, komt in 2018 met zijn debuutalbum ‘Year Of The Tiger’. Het album verschijnt op 9 maart wereldwijd via Napalm Records. De vermaarde singer/songwriter kennen we natuurlijk het best van zijn werk als frontman van Alter Bridge en Slash and the Conspirators.

‘Year of the Tiger’ is een persoonlijk verhaal, verpakt in een nieuwe context van een artiest die risico’s durft te nemen. Daarnaast is het ook een verhaal dat decennia duurde voordat Kennedy de moed had om het te vertellen; Het album werd namelijk geïnspireerd door het verlies van zijn vader, toen hij nog maar een kind was.

Op ‘Year Of The Tiger’ horen we Kennedy voor het eerst als solo artiest. Een onderneming waar hij muzikale elementen omarmt die hij tot op dit moment in zijn carriere nog niet verkende. Zijn liefde voor blues bijvoorbeeld, maar ook een natuurlijke hang naar akoestische muziek laat hij de volle loop door de 12 songs die het album telt. Dat geldt ook voor zijn emoties, gezien het beladen verhaal van het album.

Als multi-instrumentalist speelt Kennedy mandoline, banjo, bas, en natuurlijk gitaar op het album. Het verschuiven van het instrumentarium creëerde een nieuw sonisch canvas wat sommigen misschien als vertrek zien van de ‘high gain wall of sound’ waarmee Kennedy toch vooral mee geassocieerd is. Neem bijvoorbeeld de hypnotische drone in de titeltrack, of de ‘fingers style approach’ in ‘Haunted By Design’ en ‘Ghost Of Shangri La’.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ