Annihilator verzorgt prima trash avondje in 013

Facebookrssmail
Annihilator
Annihilator
Foto (c) Dirk van den Heuvel

013 is sinds de heropening weer lekker bezig met de programmering van de door ons zo geliefde rock en metal. Waar vorige week Slayer, Anthrax en Kvelertak de aftrap mochten geven voor een lekkere pot metal in de uitverkochte grote zaal, was het vanavond de beurt aan Annihilator om de nieuwe Jupiler zaal (voorheen kleine zaal) te openen met een stevige pot thrash metal.

De aftrap vanavond wordt verzorgd door het Australische Harlott. Het zaalgeluid is prima en de enthousiaste band geeft een prima visitekaartje af. De old school thrash metal van dit vijftal luistert prima weg en doet wat aan Exodus denken. De band heeft helaas maar weinig speeltijd en voor je het weet is het alweer tijd voor het laatste nummer. Voor ondergetekende was Harlott een van de betere voorprogramma’s van dit jaar en ik hoop dat we nog veel van deze heren gaan horen en ze wellicht terugzien op de zomerfestivals!

Harlot Foto (c) Dirk van den Heuvel
Harlot
Foto (c) Dirk van den Heuvel

Na een korte ombouw is het tijd voor het uit Santa Cruz Californië afkomstige Archer. De band was al eerder in Nederland als voorprogramma van Black Label Society en laat weten het fijn te vinden om weer terug te zijn in Nederland. Helaas komt de band op het podium niet echt lekker uit de verf. De nummers komen nogal vlak over en missen een zekere punch (een tweede gitarist lijkt me hier wel een uitkomst). Ook het publiek lijkt gezien de reacties minder te kunnen met Archer dan met Harlott. Wellicht hadden deze twee beter stuivertje kunnen wisselen op de bill.

Na een wat langere ombouw en soundcheck schalt ‘Rock You Like A Hurricane’ van de Scorpions door de PA en daarmee is het tijd voor Annihilator om de Jupiler omver te blazen. De band heeft net de nieuwe plaat ‘Suicide Society’ op zak en toert voor het eerst sinds bijna 20 jaar weer zonder een echte zanger nadat Dave Padden het voor gezien heeft gehouden. Voor ondergetekende is het dan ook de eerste Annihlator show waarbij Jeff zelf alle zang voor zijn rekening neemt. Jeff is in ieder geval goed gehumeurd en is in voor een ‘fun night’. De set wordt afgetrapt met King Of The Kill. Het zaalgeluid is dik in orde en de sfeer zit er direct goed in.

Annihilator Foto (c) Dirk van den Heuvel
Annihilator
Foto (c) Dirk van den Heuvel

Hierna is het de beurt aan drie nummers van de nieuwe plaat waarbij enthousiast wordt meegeklapt door het publiek. De setlist bestaat vervolgens uit louter klassiekers uit het grote oeuvre van de band aangevuld met de nodige anekdotes van Jeff. Zo haalt hij voordat gestart wordt met ‘Never, Neverland’ aan dat de band ten tijde van het uitkomen van dit album de keuze had om te gaan touren met ZZ Top (hier waren de meeste vrouwen) of Megadeth waarna men vervolgens nog het aanbod kreeg om samen met de heren van Judas Priest mee te gaan op de British Steel tour samen met Pantera (die keuze was snel gemaakt zeg maar) en leren we dat ‘Second to None’ over zijn eenmalige coke ervaring gaat.

Aan het einde van de set meld Jeff vervolgens dat het nu eigenlijk tijd is om van het podium af te stappen en te wachten op de toegift, maar dat we dat vanavond maar even overslaan. Het publiek vind het allemaal prima en vervolgens komen er een paar nummers langs die ik de band nog niet eerder live heb horen vertolken: ‘Chicken & Corn’ (eigenlijk bedoeld als kinderliedje voor zijn neefje maar tocht op Carnival Diablos terecht gekomen), ‘Kraf Dinner’ en ’21’. Leuk om deze eens live mee te maken!

Annihilator Foto (c) Dirk van den Heuvel
Annihilator
Foto (c) Dirk van den Heuvel

Als afsluiter is gekozen voor publieksfavoriet ‘Alice in Hell’, waarbij er nog een meisje uit het publiek wordt gehaald om op het podium te komen dansen en de refreinen op verzoek van Jeff worden verzorgt door het publiek en de zangers van Harlott en Archer onder het mom van “ik speel dit nummer al 30 jaar”.

Dan is er helaas toch weer een einde gekomen aan een prima trash avondje. Annihilator heeft qua setlist wel redelijk op safe gespeeld door te kiezen voor de nummers die Jeff zelf allemaal heeft gezongen. Hoewel hij geen geweldige zanger is heb ik Dave Padden deze show niet gemist en zolang de oude knallers gespeeld blijven worden is er geen haan die daar naar kraait. Tot de zomerfestivals maar weer!

Annihilator Foto (c) Dirk van den Heuvel
Annihilator
Foto (c) Dirk van den Heuvel

Foto’s (c) Dirk van den Heuvel, DCH Photography / RockMuzine.nl

Annihilator Foto (c) Dirk van den Heuvel
Annihilator
Foto (c) Dirk van den Heuvel

Setlist:
1. King of the Kill
2. Snap
3. Suicide society
4. Creepin’ Again
5. No Way Out
6. Set The World On Fire
7. W.T.Y.D.
8. Never, Neverland
9. Tricks And Traps
10. Second To None
11. Refresh the Demon
12. Drum Solo
13. Ultraparanoia
14. Brain Dance
15. Phantasmagoria
16. Chicken And Corn
17. Kraf Dinner
18. 21
19. Alice In Hell

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ