Barry Hay’s Flying V Formation vliegt hoog in Hedon

Facebookrssmail

Begin november staat in het teken van een korte toer van Barry Hay’s Flying V Formation ter ondersteuning van de plaat die dit jaar is uitgekomen. Sinds 2013 traden ze af ten toe al op (Parkpop) en inmiddels is het een goed geoliede band. De plaat kent 8 nummers met daarbij 2 covers. Pensionado Barry Hay die onder meer om fiscale redenen op de Nederlandse Antillen woont heeft een band om zich heen verzamelt die de Golden Earring naar de kroon steekt. Een heerlijke jonge band die er voor zorgt dat Barry ontspannen op het podium staat en ook geniet van deze nieuwe energie. Meest in het oog springend is gitarist Pablo van der Poel van DeWolff maar ook de rest van de band is jong en wist er pakkende show neer te zetten. Een setlist met rockende uptempo nummers die heerlijk knallen. Het vijftal is inmiddels goed ingespeeld en met een frontzanger als Barry Hay tezamen met wilde jonge honden heb je gewoon een top rock\blues band.

Live is het veel beter dan op de plaat. De aftrap ‘Going out west’ begon ijzersterk. Gevolgd door ‘Fire water’ een bonus track op de cd maar live een goed begin. Van de 6 nieuwe eigen nummers werden er 5 gespeeld alleen ‘turn around’ heeft de set list niet gehaald. Barry heet Zwolle welkom en vertelde over zijn kostschool in Vilsteren en zijn etentjes in Zwolle (Poppe en Wientjes). Barry maakt contact en vind het zichtbaar heerlijk zoals de band zich uitleeft op onder andere de Golden Earring nummers ‘When the lady smiles’ en ‘Long blond animal’. Het is zeker geen Golden Earring set list want het is met name rock en blues. ‘born under a bad sign’ van Albert King wordt opgedragen aan Harry Muskee.

Pablo komt ook aan bod als zanger als het nummer van DeWolff ‘Restless man’ wordt gespeeld. Het toont aan hoe sterk de band is want met de bas en keyboards krijgt dit nummer nog een pakkendere lading. Het is een van de 2 hoogtepunten van de show. Het werd direct gevolgd door het tweede hoogtepunt een pakkende rockende en schurende uitvoering van ‘Radar Love’ zoals de Golden Earring ze lang niet meer heeft gespeeld. De Golden Earring maakt er een ellenlang langdradig nummer van live maar de V Formation maakt van dit succesnummer ook een live uitvoering zoals je het zou willen horen. Even iets anders meer blues en nog veel pakkender gitaarspel. De daarop volgende cover ‘who do you love’ kan dan ook alleen maar tegenvallen naar zo’n hoogtepunt ervoor.

‘Beautiful life’ sloot de set af waarbij het publiek op de vraag van Barry ‘Hoe is het?’ ‘Heel goed meneer Barry Hay’ antwoord. De toegift ‘the way you make me feel’ was dan ook passend. We feel good met deze op grote hoogte musicerende live band. Hopelijk laten de agenda’s in de toekomst nog wat meer ruimte open voor deze samenwerking zodat heel Nederland van deze band kan genieten. Matthijs van Nieuwkerk kreeg nog een sneer dat ze niet konden spelen in DWDD want het nummer ‘wait a minute’ kregen ze als band niet onder de 1 minuut. Want om al hun talent te kunnen etaleren hadden ze toch minimaal 3 minuten nodig. Zwolle had daarbij dan ook het genoegen dat ze 90 Matthijs minuten achter elkaar konden genieten van deze show.

Foto’s (C) Rene Obdeijn

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ