Judas Priest bewijst in 013 dat ze nog jaren mee kunnen

Facebookrssmail

DSC_1514-02_Rockmuzine_Judas-Priest_20151117_TilburgVier dagen na de aanslagen in Parijs, en op de avond dat de vriendschappelijke interland tussen Duitsland en Nederland in Hannover is afgelast vanwege een bommelding, startte Judas Priest hun Europese herfsttour 2015 in 013 Tilburg. De zaal was een half uur eerder open door de verscherpte toegangscontrole en binnen had vrijwel iedereen het nog over de afschuwelijke aanslagen. Meer dan ooit is fijn om met je metalfamilie samen te zijn bij een concert.

Over het laatste album ‘Redeemer of Souls’ zijn de meningen verdeeld maar een concert van de “Metal Gods” is andere koek. In het eerste deel van het concert zaten drie nummers van het laatste album. De opener ‘Dragonaut’ en later ‘Halls of Valhalla’ en het titelnummer ‘Redeemer of Souls’. Hiertussen werden krakers als ‘Metal Gods’, ‘Desert Plains’, ‘Victim of Changes’, ‘the Rage’ en ‘Turbo Lover’ gespeeld waarmee de lat al meteen hoog werd gelegd.

Na dit blok was de band helemaal op stoom; Halfords stem was warm en ging Judas Priest los met alleen maar krakers uit hun enorme oeuvre. Ondersteund door een prachtige lichtshow en een goed geluid. Achteréénvolgens speelt men ‘Beyond the Realms of Death’, ‘Screaming for Vengeance’ en Breaking the what…, the what…, the what… ‘Breaking the Law’. Als Rob Halford daarna met een Harley Davidson het podium op rijdt weet iedereen hoe laat het was. Het afsluitende ‘Hell Bent for Leather’ wordt ingezet en Halford zit blijkbaar lekker want hij kwam de motor niet meer af. Wellicht was hij moe van het verkleden na elk nummer. De ene jas was nog stoerder dan de andere.

DSC_1563-01_Rockmuzine_Judas-Priest_20151117_Tilburg

Hierna was het tijd voor de eerste toegift die bestond uit ‘The Hellion/Electric Eye’ en ‘You’ve Got Another Thing Coming’. Met nog zoveel klassiekers achter de hand en een zaal die meer wilde, was een tweede toegift nodig.
‘Painkiller’ en ‘Living After Midnight’ sloten de avond, na ruim 1½ uur, op een fantastische manier af.

Het was een zeer geslaagde avond met de Britse metal-veteranen. De harde kern; Ian Hill (64), Rob Halford (64) en Glenn Tipton (68) loopt wel op hun laatste benen maar weren zich nog kranig. Drumbeest Scott Travis (54) is nog fris en jonkie Richie Faulkner (35) is de aanjager van de huidige band. Afscheid van Judas Priest hoeven we nog niet te nemen, we hebben nog minimaal een album en een tour tegoed.

Foto’s: Dirk van den Heuvel

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ