Hedon : The Cure is nog steeds springlevend!

Facebookrssmail

Op de site van the Cure staat: “There are currently no shows announced!”. Toch mochten velen in de de kleine zaal van Hedon genieten van The Cure met de Belgische groep The obsCure. Het is een een Cure coverband en doet in niets voor het origineel onder! De setlist begint met ‘Prayers for rain’ en na een lang intro dat goed klinkt hoop je dat de stem lijkt op Robert Smith. De spanning wordt opgebouwd, zal het klinken of niet…… Maar na de eerste noten weet je al: “Gelukkig dit zit goed!” De band bestaande uit 6 man, waaronder 2 gitaristen die de gitaarsound perfect weten neer te leggen. Ze klinken als the Cure en ze zien er jonger uit dan het origineel. De zanger met een iets minder dikke kop dan Robert maar met hetzelfde kapsel en lipstick op de lippen, leek sprekend op Robert. De bassist is ook een jonge uitvoering van Simon Gallup en met good looks. Met make up op zorgde hij er voor dat de ook in grote getale aanwezige dames in het publiek naast wat te luisteren, ook naar wat “lekkers” konden kijken.

De setlist is in het begin zwaar met ‘Fascination Street’, ‘Cold’ en ‘The Hanging Garden’ en gaande weg wordt de doom en de zwartgallige sfeer lichter, als men toekomt aan ‘In between days’ en ‘Pictures of You’. Hoogtepunten zijn er te over; zoals ‘Primary’ met een heerlijke bas die de hele avond lekker gromt en de meest duistere en onheilspellende klanken voorbrengt. ‘Lullaby’ en ‘The Walk’ mogen ook tot de hoogtepunten worden gerekend. De set wordt natuurlijk afgesloten met het beste nummer uit de begintijd van de Cure ‘A Forest’ in dat nummer laten de leden zien dat ze (ondanks dat ze pas sinds 2014 bestaan) het repertoire al helemaal in de vingers hebben. Een lekker lange uitvoering waarbij je aan het eind enkel de bas nog hoort grommen en dan de band weer lekker invalt.

In de eerste toegift wordt direct gestart met een nieuw hoogte punt het verzoek nummer ’10:15′ wat feitelijk een heerlijk sloom meezing nummer is. ‘The Spiderman is having you for dinner tonight’ klinkt het in ‘Lullaby’ en dit was een echte heerlijke Belgische maaltijd. 2 uur lang genieten van elke gang. Daar kunnen wij Hollanders nog een puntje aan zuigen. Wat een haute cuisine stond er op de planken! Ik zeg bijna 3 Michelin sterren! Waarom geen drie? De afsluiter van het concert was een toepasselijk nummer qua titel ‘Let’s go to bed’, maar dat is niet een echt hoogtepunt om een concert mee af te sluiten. Toch lukt het The obsCure om iedereen lekker aan het swingen te krijgen met deze zwartgallige muziek. Ze krijgen het voor elkaar, een ieder met een hele brede grijns/lach de zaal weer te verlaten, met een heerlijk euforisch gevoel een bijzondere avond te hebben meegemaakt. Navraag bij enkele Cure fans die ook het origineel meerdere keren hadden gezien gaven het al aan ‘”Dit is een digitale kopie” (d.w.z. digitaal net zo goed als het origineel).

Foto’s (C) Rene Opdeijn

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ