The Sleaze Express is op stoom

Facebookrssmail

The Sleaze ExpressHet succes van de drie smerigste bands van Nederland, verenigd onder de naam van The Sleaze Express, begint zijn vruchten af te werpen. Volle zalen tijdens de tour, mooie recensies op de tussenstations en zelfs een echte vinyl single. Het mooie initiatief ‘Paradiso Vinyl Club’ heeft het drietal op de gevoelige zwarte plaat vastgelegd om het succes te vieren.

The Deaf Na twee te gekke platen en een ontelbaar aantal shows in binnen- en buitenland is The Deaf allang niet meer “het side project van”, maar wel de retestrakke trots van Speed Beatstad Den Haag. Met liefde voor gruizige 60’s garage, maar zonder in retrofetisjisme te vervallen, scheuren Spike, Miss Fuzz, Kit Carrera en Midnight Mau zich een weg door hun keiharde en catchy repertoire, van je Toot, Whistle, Plunk, Boom!

zZz Het duo zZz (spreek uit zoals de Fransen “jazz” zeggen, maar dan zonder “ja”) laat met hun tandem van drums en orgel al meer dan tien jaar over heel de wereld het zweet uit de poriën spuiten en van de plafonds omlaag gutsen. Pompend, galmend en geilend wekken ze met hun mix van punk en krautrock de doden tot leven en laten ze dan dansen tot ze er weer dood bij neervallen. Ook verkopen ze er Fiat Punto’s en Japanse mayonaise mee!

Green Hornet Het Groningse Green Hornet speelt sinds halverwege de jaren negentig van den vorigen eeuw bluesy garage, dwars als een ui en heter dan een bos uien. In oktober  verschijnt op Excelsior hun vijfde plaat, ‘Never Enough’, een langspeler vol zompige moerasrock, smerige soul, hoekige punk, B-film orgelinstrumentaaltjes and a whole lotta fuzz. Het lastigste van die plaat opnemen? Het net zo goed te laten klinken als wanneer deze godfathers van de Nederlandse garage live spelen!

De Sleaze Express is een trein zonder wagons, maar met drie stomende locomotieven en zijn op 3 december in de Tolhuistuin te Amsterdam. Kom niet te laat, de trein wacht niet!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ