Ostrogoth gitarist Rudy ‘Whiteshark’ Vercruysse vecht tegen kanker

Facebookrssmail

Naast het enthousiasme over de nieuwe CD valt er jammer genoeg ook slecht nieuws te melden.

Ostrogoth Rudy 'WhiteShark'

Ostrogoth gitarist Rudy ‘WhiteShark’ Vercruysse kreeg eerder dit jaar te horen dat hij leed aan leverkanker. Hoewel de situatie zeer ernstig was, was er aanvankelijk sprake van een geschatte levensduur van twee jaar. Whiteshark is enkele maanden geleden gestart met chemotherapie en heeft relatief vlot de voorbije zomershows kunnen afwerken, tussen de vele ziekenhuisbezoeken door. Ook voor de opnames van ‘Last Tribe Standing’ was Whiteshark present en er werd door iedereen uitgekeken naar een drukke agenda voor 2015. Maar de voorbije weken kwam alles in een stroomversnelling en kreeg de kanker steeds meer vat op Whiteshark. Vorige week moesten de dokters de eerdere levensverwachting van twee jaar drastisch terugbrengen naar “enkele weken”.
Sharky heeft gisteren alles gegeven om een mooie show neer te zetten in Wippelgem, maar de kans is groot dat dit Whitesharks laatste show was met Ostrogoth.
Alle geplande shows voor 2015 gaan door. WhiteShark heeft recent zelf zijn opvolger naar voor geschoven. Meer details daarover later.

Whiteshark zelf hierover: “Bedankt aan iedereen voor de lieve reacties en lovende woorden, het doet goed om ze te lezen en te weten dat mij in alle opzichten steun wordt verleend. Ik ben ongelooflijk blij dat ik het optreden voor Rockfactory op 6 december eervol heb kunnen beëindigen. 2015 zal zonder WhiteShark in de Ostrogoth rangen zijn maar dat Ostrogoth er weer zal staan is een zekerheid.”

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ