Intronaut – The Direction Of Last Things

Facebookrssmail

intronautthedirectionHet Amerikaanse Intronaut is een band die ik via het album ‘Valley of the Smoke’ heb leren kennen en sindsdien ook enkele keren live heb mogen aanschouwen. Met ‘The Direction Of Last things’ is het Californische viertal op plaat nummer vijf aangekomen en dit is volgens de band zelf hun “most technical, brutal, catchy, and straight up fearless” album tot nu toe. En ik moet zeggen dat ik ze daar geen ongelijk in geef!

Vanaf opener ‘Fast Worms’ vliegen de riffs, grooves en melodieën je om de oren en is het lastig om je hoofd stil te houden. Het lijkt wel of de band alle beste elementen van de voorgaande platen bij elkaar heeft gegooid en daar doen ze dan vrolijk nog een schep bovenop! In elk nummer komen diverse stijlen (jazz, prog, stoner, sludge) terug en er gebeurt erg veel in de nummers, toch stoort dit geen moment bij het luisteren. Van beukende, groovende ritmes (‘Fast Worms’, ‘The Pleasant Surprise’) tot atmosferische, spacey melodieuze stukken (‘The Unlikely Event Of Water Landing’, ‘Sul Ponticello’).

In dit genre ken ik niet veel bands die tegelijkertijd zo technisch spelen en ook nog eens catchy nummers weten te maken. Het heerlijke polyritmische drumwerk van Danny Walker wordt mooi aangevuld met de baslijnen van Joe Lester. Tel daarbij de geweldige gitaarpartijen en vocalen van Sacha Dunable and Dave Timnick bij op en je hebt een topper te pakken!

In tegenstelling tot veel andere bands heeft Intronaut het album in vier(!) dagen opgenomen in de Clear Lake Audio studio, met producer/engineer Josh Newell. En het geheel is van een heerlijke eindmix voorzien door onze Canadese vriend Devin Townsend.

Ik hoop dan ook dat we Intronaut in het voorjaar weer in de lage landen mogen aanschouwen (Roadburn?), want deze nummers moeten natuurlijk ook live gehoord worden! ‘The Direction Of Last Things’ is in ieder geval weer eindejaarslijst materiaal voor ondergetekende, gaat dat horen! (9/10)(Century Media Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ