Dream Theater brengt langverwacht dubbel conceptalbum ‘The Astonishing’ uit

Facebookrssmail
Afgelopen vrijdag is het langverwachte dubbelalbum ‘The Astonishing’ van de progressieve rock/metal band Dream Theater aangekondigd. Het album zal vanaf 29 januari in de winkels liggen De eerste single ‘The Gift Of Music’ is in een exclusief interview met Rolling Stone in première gegaan.‘The Astonishing’ bestaat uit twee cd’s met in totaal 34 nummers.
 
Oprichter en bandleider John Petrucci heeft het album zelf geproduceerd en is samen met Richard Chycki (Aerosmith, Rush) en de legendarische componist David Campbell (Metallica, Linkin Park, Kiss) de Cove City Sound Studios ingedoken om ‘The Astonishing’ op te nemen. Het album vertelt het verhaal van een retro-futuristisch en post-apocalyptisch dystopia welke geregeerd wordt door een feodalistisch regime. Het is een plek waar een ‘Chosen One’ kan opstaan om het rijk te verslaan en hiermee de illusie van een veilige wereld welke gecreëerd werd te ontmaskeren. 
 
‘The Astonishing’ is verkrijgbaar in meerdere vormen zoals een standaard dubbel-cd, een 4-LP vinyl boxset en een limited edition deluxe box set.
 
DreamTheaterTheAstonishingTracklist The Astonishing:
 
ACT 1
1. Descent Of The NOMACS
2. Dystopian Overture
3. The Gift Of Music
4. The Answer
5. A Better Life
6. Lord Nafaryus
7. A Savior In The Square
8. When Your Time Has Come
9. Act Of Faythe
10. Three Days
11. The Hovering Sojourn
12. Brother, Can You Hear Me?
13. A Life Left Behind
14. Ravenskill
15. Chosen
16. A Tempting Offer

ACT 2
1. 2285 Entr’acte
2. Moment Of Betrayal
3. Heaven’s Cove
4. Begin Again
5. The Path That Divides
6. Machine Chatter
7. The Walking Shadow
8. My Last Farewell
9. Losing Faythe
10. Whispers On The Wind
11. Hymn Of A Thousand Voices
12. Our New World
13. Power Down
14. Astonishing
 
Dream Theater staat begin volgend jaar maar liefst drie keer in Carré Amsterdam: Op 22, 23 en 24 februari zal de band hun live-reputatie meer dan waar maken met hun mix van progrock, heavy metal en symfonische rock. De eerste avond is al compleet uitverkocht, voor de overige shows zijn er nog een gelimiteerd aantal tickets beschikbaar.
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ