Death Alley’s eerbetoon aan Lemmy

Facebookrssmail

death-alley-motorheadDe Amsterdamse heavy metal band Death Alley bracht gisteren, 8 januari, een singel uit als eerbetoon aan Lemmy Kilmister. Oorspronkelijk zou de singel alleen verkrijgbaar zijn bij de optredens van Death Alley maar na het overlijden van de cultheld is besloten de single algemeen verkrijgbaar te maken. Het gaat hierbij om de Hawkwind klassieker ‘Motörhead’ welke vorige jaar is opgenomen en nu vlak voor de begrafenis van Lemmy als 7” is uitgebracht. ‘Motörhead’ is het laatste nummer dat Lemmy voor Hawkwind heeft geschreven, net voordat hij in 1975 de band werd uitgedonderd naar aanleiding van zijn drugs gebruik. Ook Lemmy heeft het nummer uitgebracht als 7” in 1977 maar de singel brak niet door in de hitlijsten daarentegen de live versie, uitgebracht in 1981, bereikte de zesde plaats in de Engelse hitlijst. Grappig detail is dat bij de hoes van de Death Alley singel het band logo in de drug speed is uitgelegd in verband met Lemmy’s voorliefde naar dit snuivertje. 

Vandaag wordt Lemmy Kilmister begraven welke via een livestream te volgen is op You Tube, De dienst begint om middernacht Nederlandse tijd.
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ