Tenten Circus Renz naar Alcatraz

Facebookrssmail

De titel leest misschien als een goedkope publiciteitsstunt, maar vergis je niet: bij onze partner Alcatraz, bekend van het gelijknamige hardrock- en metalfestival in Kortrijk, zijn het allesbehalve flauwe grappenmakers als het over hun eigenste festival gaat. Toen de organisatie ter ore kwam dat het Nederlandse circus Herman Renz “te koop stond”, werd prompt beslist een bod uit te brengen op de onder curatele geplaatste tenten en kassawagen.
renz
Bij het faillissement van het Nederlands Nationaal Circus Herman Renz verloren 65 mensen hun baan. Een bijzonder trieste zaak, niet alleen voor de betrokkenen zelf, maar ook voor de directie die zowat alles uit de kast had gehaald om toch nog de meubelen te redden. Helaas kon het bankroet niet afgewend worden en kwamen de eigendommen van het circus onder de hamer terecht. De directie had nog één wens: Ze zagen de goederen graag in de juiste handen terechtkomen, het liefst nog bij Via een openbare veiling op 10 mei jongstleden bracht Alcatraz meerdere biedingen uit, waaronder twee keer het hoogste bod op twee circustenten. Het doel om ook een prachtige kassawagen aan te kopen, werd jammer genoeg niet gehaald.

Alcatraz mag dan geen circus op zich zijn, af en toe duikt er op het festival of tijdens de concerten in De Kreun wel eens een clowneske act op. Denk maar aan de lolbroeken van Avatar, de monsters van Lordi, enz. De voormalige eigenaars van het circus mogen op beide oren slapen. De organisatie ziet de aankoop immers als een serieuze meerwaarde voor het festival en zal er alles aan doen om beide tenten in het gekende concept van Alcatraz te integreren. Het festival zet hard in op sfeerschepping en comfort. De circustenten zijn een uitstekend middel om een nog aangenamere sfeer te creëren en het comfort van de festivalganger verder te optimaliseren.

Bij de aankoop speelde ook een zekere mate van nostalgie mee. Circus Renz heeft een lange geschiedenis achter de rug en daar heeft Alcatraz veel respect voor, vandaar dat de tenten uitstekend zullen worden verzorgd én in ere gehouden. Ook de link met Nederland verdwijnt niet. Het creatief team van Paaspop zou de conceptontwikkeling en aankleding voor een van de tenten onder haar hoede nemen. Hieromtrent zijn verregaande gesprekken gaande…. Wordt vervolgd!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ