Mott The Hoople drummer Dale Griffin overleden

Facebookrssmail

mott the hoopleMott The Hoople drummer Dale Griffin is zondag 17 janauri 2016 na een lange strijd met Alzheimer in zijn slaap overleden. Nu zullen niet veel mensen zich Mott the Hoople herinneren maar wel hun grootste hit ‘All the young dudes’.

Met Ian Hunter op zang werd in 1969 Mott the Hoople opgericht. In 1974 stapte de zanger weer op voor een solo carrière. Aan hit ‘All the young dudes’ zit een leuk verhaal. David Bowie was vanaf het begin een groot fan van de band. Hij bood ze het nummer ‘Suffragette city’ aan dat de band weigerde. Hierop schreef hij ‘All the young dudes’ en produceerde het gelijknamige succes album.

Dale Griffin is 67 jaar geworden.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ