CD van de Week: Ignite – A War Against You

Facebookrssmail

Sommige dingen in het leven gebeuren met een reden, dat is een zin die iedereen zo nu en dan zegt. Ik neem deze zin in deze review ook mee want “het had zo moet zijn” om er nog maar een op te gooien.

Press_Cover_01Zanger Zoli Teglas maakte een overgang naar Pennywise maar werd kort na de opnames van het nieuwe album geveld door een rugblessure. Om te herstellen stapte hij weer uit de band en niet veel later kwam Jim Lindberg (originele zanger Pennywise) weer terug. Zoli nam zijn intrede weer in Ignite en ruim 20 jaar later na het succesvolle album “our darkest days” komt Ignite met ” a war against you”.

Het 14 nummers tellend album is in de wereld van de hedendaagse hardcore muziek een genot om naar te luisteren wanneer je een old school liefhebber bent. Duidelijk verstaanbare teksten die je lekker mee kunt meezingen terwijl je aan het “fingerpointen” bent. Strakke rifs, drums en baslijnen, kortom een prima album.

Ik moet bekennen dat ik moest wennen aan de eerste 30 seconden van het eerste nummer “Begin Again”, ik keek even of ik de juiste download had. Het deed mij eerder aan een of andere glamrock formatie denken dan aan Ignite. Maar dat idee was snel verdwenen, Zoli heeft de kracht je mee te nemen in zijn teksten, de verandering van zanglijnen en “storytelling” is een verademing. Dat de hoge uithalen zoals op het album “Our Darkerst Days” minder hoog zijn neem je makkelijk voor lief.

Zoli is van Hongaarse ouders en dat heeft hij in het verleden ook al een paar keer terug laten komen in diverse teksten. Op dit album staat na het laatste nummer “work” een ruim 3 minuut durend nummer in het Hongaars.

De officiële release is op 8 januari wat goed uitkomt want niet veel later vertrekt Ignite naar Europa om zich aan te sluiten bij de EMP Persitence Tour karavaan. Vanaf 13 januari tot en met 24 januari is men op tour met Terror, H2O, Iron Reagan, Twitching Tongues, Wisdom In Chains en Risk It. De afsluitende datum van deze tour is op 24 Januari in ons eigen Tivoli te Utrecht. (8,5) (Century Media)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ