Phoenix Lights – Phoenix Lights

Facebookrssmail

Phoenix LightsDe cd opent met het instrumentale ‘The Journey’. Een gevoelig stuk waarin Zovko’s dromerige synthesizerpartijen en Voois’ echoënde gitaarspel een hypnotiserend effect kweken. Vanuit die trance belandt de luisteraar in een klassiek georiënteerd piano intro dat onderzoekend zijn weg vindt naar de hulp van een gitaar, culminerend in een spannend progrock liedje. Zovko’s heldere en ijzingwekkende zang is een streling voor het oor en betovert als ze met zichzelf in harmonie gaat.

Geraffineerd

Ook het subtiele Hesitation dobbert op klassieke invloeden, maar in het meesterlijke ‘Murder In The Park’ slaat het geluid om naar een geraffineerde vorm van Americana en alternative. Een track waarin blijkt hoe fraai de stemmen van Kovko en Voois met elkaar kleuren. ‘End of Summer’ borduurt voort op de verfijnde instrumentale samenwerking en etaleert het emotionele gitaarspel van Voois. Games is het ontroerende en opzwepende sluitstuk met opnieuw betoverende zangharmonieën.

Gefrustreerd

Met deze fraaie productie maakt Phoenix Lights een meeslepende indruk. De knap gearrangeerde liedjes van dit eclectisch duo beklijven al snel door de bloedstollende melodieën, pakkende rifjes, onverwachte wendingen en adembenemende zanglijnen. Eigenlijk laten Zovko en Voois je na 6 nummers een tikkeltje gefrustreerd achter, omdat de kwaliteit zo sterk is dat je als luisteraar meer wilt. Als dit het tipje van de sluier is, dan zijn de verwachtingen hoog gespannen voor de opvolger. (8/10) (Eigen productie)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ