Dio – Angry Machines remastered

Facebookrssmail

De laatste vier studioalbums van de legendarische Dio komen geremastered en met extra tracks opnieuw op de markt. Bij zijn plaat uit 1996 ‘Angry Machines’ zijn dit maar liefst tien live tracks.

Dio behoeft eigenlijk geen introductie. Een legende uit de rock en metal. Ronnie James Dio is een naam die altijd voort zal blijven bestaan in de harten van de rockers. Niet alleen met zijn eigen band heeft hij klassiekers gemaakt. Iedereen kent ‘Holy Diver’ en ‘Rainbow In The Dark’. Ook met Rainbow en Black Sabbath leverde hij ontzettend fijne nummers af. Daarvoor zelfs nog met de minder bekende band Elf. Ook met die groep bracht hij een aantal leuke nummers uit zoals ‘Hoochie Koochy Lady’.

Dio heeft zich niet al te positief uitgelaten over ‘Angry Machines’. Ook een hoop fans vinden dit zijn slechtste album. Het lijkt haast wel of hij al de pakkende elementen die op de eerste Dio albums te vinden zijn, weg te houden. Zelf wist hij ook niet te verklaren wat er in hem omging bij het maken van deze plaat. ”Van alles wat ik heb gemaakt is dit waarschijnlijk mijn minst favoriete album.”

Alle studio nummers zijn al meer dan 20 jaar bekend en er is ook al genoeg over geschreven. Ook ondergetekende, die deze plaat van Dio nog nooit eerder gehoord had, is het eens met de meerderheid. Het is een lastige om doorheen te komen. Het leuke aan ‘Angry Machines’ was dat er eens een echte ballad van Dio op te vinden is, ‘This Is Your Life’ is een lichtpunt op het album.

De geremasterde plaat komt met 10 live opnames die allen opgenomen zijn tijdens de gelijknamige tour in 1997. Daarop zijn twee nummers te vinden die ook op het album staan. De rest is van eerdere Dio platen, maar ook uit zijn andere bands zijn er nummers op te horen. Rainbow’s ‘Man On The Silver Mountain’ en Long Live Rock And Roll’ en van Black Sabbath ‘The Mob Rules’ en ‘Heaven And Hell’. Kortom de live nummers zijn bijna allemaal ook de grootste hits die Ronnie James Dio heeft gehad in zijn carrière.

Die live nummers maken echt wel een hoop goed. Het is een leuke toevoeging, een toevoeging die dit album goed kon gebruiken. Het studioalbum alleen zou geen hoge ogen scoren hier, het live nummer wel. Zoek die zeker eens op. Dan moet er nog een cijfer aan gegeven worden. Het album zelf zou net een voldoende krijgen, 55. De toegevoegde live nummers zouden een hoge score krijgen, 88. Het eindcijfer wordt dan een degelijke voldoende. 
(72/100) (BMG Rights Management)

Tracklist:

Disc 1

Institutional Man
Don’t Tell The Kids
Black
Hunter Of The Heart
Stay Out Of My Mind
Big Sister
Double Monday
Golden Rules
Dying In America
This Is Your Life

Disc 2: Live on the Angry Machines Tour 1997

Jesus Mary and The Holy Ghost – Straight Through The Heart
Don’t Talk To Strangers
Double Monday
Hunter Of The Heart
Holy Diver
Heaven and Hell
Long Live Rock and Roll
Man On The Silver Mountain
Rainbow In The Dark
The Last In Line
The Mob Rules
We Rock

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ