Game Over – Blessed Are The Heretics

Facebookrssmail

Wanneer je als nband de naam Game Over aanneemt en de muziek zich in het genre thrash metal bevindt laat het zich raden welke kant dit op gaat. Het Italiaanse Game Over is opgericht in 2008 en heeft inmiddels drie albums uitgebracht, het laatste album ‘Crimes Against Reality’ verscheen vorig jaar en afgelopen maand verscheen de EP ‘Blessed Are The Heretics’. Hoewel EP? Wanneer je 2 nieuwe nummers, een cover en drie eerder uitgebrachte nummers live live brengt kun je beter spreken over een single met aanvulling.

De muziek van Game Over ligt in de lijn der verwachting, thrash metal op de leest van Nuclear Assault. Dat wil overigens niet zeggen dat de muziek niet vermakelijk is, origineel is het niet maar het luistert lekker weg. De nieuwe nummers, ‘Blessed Are The Heretics’ en ‘Mai Più’, zijn lekkere thrash nummers, aardig en melodieus gitaarwerk en sterke vocalen. Nummers die lekker weg luisteren zonder ook maar een moment te overtuigen.

De cover daarentegen is een nummer van ‘You Spin Me Round’ van de Britse new-wave band Dead or Alive. Het origineel is vele malen overtuigender en Game Over slaat volledig de plank mis door dit nummer te coveren. De drie live nummers zijn een nummer van iedere uitgebrachte langspeler, zo komt ‘Mountains Of Madness’ van de debuutplaat ‘For Humanity’ uit 2012. Een lekkere up-tempo thrasher. ‘Fix Your Brain’, van de laatste langspeler is van mindere kwaliteit en spreekt minder aan. De Ep sluit af met de live versie van C.H.U.C.K., een nummer van de tweede langspeler dat de moeite waard is om te luisteren.

Het hoe en waarom van deze EP ontgaat mij een beetje, misschien is het een voorproefje voor een nieuw album. De nummers zijn niet onaardig en hoewel het muzikaal niet allemaal even origineel is best leuk om te beluisteren.

(70/100, Scarlet Records)

Tracklist:
1. Blessed Are the Heretics 06:24
2. Mai Più (“No More” Italian version) 04:11
3. You Spin Me Round (Like a Record) (Dead or Alive cover) 02:51
4. Mountains of Madness (live) 03:47
5. Fix Your Brain (live) 03:44
6. C.H.U.C.K. (live) 03:46

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ