SNOWBURNER – FUTURE PRIMITIVE

Facebookrssmail

a1679989754_16Het komt zo af en toe wel eens voor dat je een cdtje krijgt toegeschoven met de vraag er eens naar te luisteren en dat je eigenlijk verrast bent met wat je te horen krijgt. Dit was ook het geval met de cd van een band genaamd Snowburner. Dus gaan we maar eens op onderzoek uit en wat blijkt is dat na de gelijknamige ep uit 2012 het de eerste full-length cd betreft van Snowburner en deze draagt de naam ‘Future Primitive’. De heren zijn geen onbekende in de muziekscene en hebben voor deze band in verschillende andere, vooral punk en hardcore, bands als Omission, Point of Few en Daily Fire hun ervaringen opgedaan. Snowburner afkomstig uit de regio Leiden brengt een lekker potje melodieuze stonerrock welke op een of andere manier in je kop blijft hangen. Uitstekende composities met dito gitaarwerk en een die zanger “clean” zijn teksten brengt maken het geheel tot een heerlijk stukje muziek dat lekker weg luistert.

De eerste nummers zijn typische stoner nummers ‘Blizzards Of Gain’ en ‘Ride The Tide’ zijn nummers die staan als een huis maar Snowburner heeft meer te bieden. Zo heeft het nummer ‘You Blues, You Lose’ lekkere blues invloeden en rockt het er lekker op los maar ook opvallend vrolijk aanhorende nummers als ‘Haunt Me No Longer’ en ‘Reap The Sown’ zijn aantrekkelijk luisterwerk. Andere lekkere nummers zijn ‘Reelin’ In The Wasted Years’ en ‘Ashes In The West’, nummers met een riffs die mij doen denken aan Black Sabbath en een doom achtig geluid hebben. Afsluiter ‘Bailiff’s Blues’ is zoals de titel al verklapt een blues nummertje begeleid met mond harmonica en is een leuke verrassende afsluiter.

Het album verschijnt officieel op 5 maart en is verkrijgbaar als digitale download, cd en gelimiteerd vinyl in vrolijke kleurtjes.
Op 5 maart is dan ook de release party en deze vindt plaats in het altijd gezellige Leidse Gebr. de Nobel.

(8/10, Freebird Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ