Wigg – Sally

Facebookrssmail

wigg_sallyWigg is een rockband van Nederlandse bodem, ze komen uit Limburg om preciezer te zijn. In 2009 zijn ze gestart met zijn vieren en sinds een jaar of vier zijn ze overgebleven met hun drietjes.

Het album opent met een aangenaam rockend instrumentaal intro. Het nummer heet ‘Hooked on wheels’. De stem van Mr Joe is vrij rauw. Hij zingt te lang zijn tekst met ongeveer het zelfde volume en toonhoogte. Waardoor de zang minder boeiend is. Dit wordt afgewisseld met een paar instrumentale stukken. Hier in laat ‘Dan the Man’ zijn gitaar lekker gillen. Zeker niet slecht, maar ik ben nog niet “om”. Wel een pluspunt voor de vocale uithaal op het einde.

Mr Joe laat in het 3e nummer, ‘Loving Doll’, meer variatie in zijn stem klinken.
Op de momenten dat Mr Joe de noten minder lang aanhoudt, klinkt zijn stem warmer, aangenamer. Drummer Ray Vaughn slaat er lekker op los’.

‘Sparkling glance’ heeft een vrij rustige start. Het tempo en volume gaan in één klap omhoog. De mannen gaan rockend verder. Toch gaan ze vrij snel weer terug naar een rustig gedeelte. Deze wisselingen komt de variatie ten goede. In de rustigere stukken is Mr Joe beter te verstaan.

In ‘Behaviour of bullets’ zingt Mr Joe weer een tijd op hetzelfde volume. Door pakkend ritme en melodie blijft het nummer wel in je hoofd kleven. Na een gaaf basloopje (ook door Mr Joe) zingt hij zachter. Dan komt zijn stem weer mooi tot zijn recht. De hoge, korte uithaal past prima in het totale plaatje.

Te vaak maakt Mr Joe de woorden langer. Dit uitrekken voelt alsof de tekst anders niet “op de muziek past”. Sommige delen van de nummers voelen daardoor aan alsof ze nog niet helemaal af zijn. Bovendien zingt Mr Joe soms iets te lang op ongeveer hetzelfde tempo en volume. Waardoor de variatie deels onderuit gehaald wordt. Dit hoeft slecht een klein beetje anders gedoseerd te worden. Hier en daar wat bijschaven, een beetje meer kneden was waarschijnlijk genoeg geweest voor een betere balans. Toch is dit debuut lang niet slecht. Want je voelt in deze 8 nummers duidelijk de energie die ze hebben. Dat zullen ze live ook zeker over kunnen brengen. Hun rauwe rock nodigt daar voor uit.

(7/10, RVPrecords)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ