Lord Of The Lost – Weapons Of Mass Seduction

Facebookrssmail

Lord Of The Lost is al jaren geen kleine naam meer in thuisland Duitsland. In Europa kwam een boost aan populariteit door hun deelname aan het Songfestival, daar waar ze de finale wisten te halen met ‘Blood & Glitter’. Het gelijknamige album kwam binnen op nummer 1 in de Duitse charts. Op dat succes wil je natuurlijk blijven liften en niet te lang wachten met een nieuw album.

Hoe minder we het over de hoes hebben, hoe beter. Gelukkig is de muziek daarentegen wel lekker. Het zijn wel altijd ‘’lastige’’ albums, die volledige coveralbums. Vaak staan er doodgecoverde nummers op en is het leuk voor even, maar veel horen we er vaak niet meer over. Fijn is het dan ook om te titels te zien die niet zo voor de hand liggen. Zo opent het album met een lekker energieke, schoolboek voorbeeld Lord Of The Lost versie van Billy Idol’s ‘Shock To The System’.

Sia’s ‘Unstoppable’ zag ik ook niet aankomen. De powerballad wordt gestoken in een fijne dark wave jas. Het Duiste accent van zanger Chris Harms is hier wat meer aanwezig voor je gevoel. Storen doe ik me niet, maar het is wellicht voor de first time listeners wat wennen. Ook de synth pop klassieker ‘Smalltown Boy’ (Bronski Beat) krijgt een heerlijke dark wave jas met een goth rock kraag aan. Misschien wel de meest geslaagde cover van de plaat. Het aangrijpende verhaal achter dit nummer blijft in ere en blijft ook in Lord Of The Lost stijl voelbaar. Dan maak je een goede cover, de essentie blijft hetzelfde.

Met deze drie bovengenoemde is al op te maken dat de originele versies uit drie compleet verschillende genres komen. Lord Of The Lost is niet voor een gat te vangen en bewijst dat dus ook in dit album met de songkeuzes. De gitaarsolo’s in ‘Give In To Me’ (Michael Jackson) wil ik ook nog even benoemen. Echte solo’s horen we niet veel op dit album, maar hier krijgt hij de ruimte en maakt daar dankbaar gebruik van.

‘Weapons Of Mass Seduction’ is een lekker plaatje om het jaar mee te eindigen. Zoals eerder vermeld is het even afwachten hoe vaak we het nog zullen luisteren in 2024, achteraf is dat met ieder album eigenlijk zo. Lord Of The Lost fans kunnen in ieder geval deze blind aanschaffen. (75/100) (Napalm Records)

Tracklist:

1    Shock To The System (Billy Idol Cover)
2    Unstoppable (Sia Cover)
3    Smalltown Boy (Bronski Beat Cover)
4    Turbo Lover (Judas Priest Cover)
5    Hymn (Ultravox Cover)
6    Give In To Me (Michael Jackson Cover)
7    River (Bishop Briggs Cover)
8    Somewhere Only We Know (Keane Cover)
9    (I Just) Died In Your Arms (Cutting Crew Cover feat. Anica Russo)
10    High (Zella Day Cover)
11    House On A Hill (The Pretty Reckless Cover)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ