Bark – Voice Of Dog

Facebookrssmail

a2940377857_10Bark is een band uit het Belgische Antwerpen en hebben na een gelijknamige EP in 2015 dit jaar hun debuut album uitgebracht met de naam ‘Voice Of Dog’. Mijn eerste kennismaking met deze band was een live optreden waar de mannen opende op de “Belgian Metal Invasion” in Leiden, de heren een verpletterende indruk maakten.

Muzikaal zijn de heren niet gemakkelijk in een hokje te plaatsen. Extreme metal, hardcore, punk, groove metal, death ‘n’ roll of stoner metal allerlei termen die voorbij komen wanneer je de band van de heren opzoekt op het internet. Nu is het niet zo interessant in welk hokje je zit, hooguit om mensen een idee te geven wat te verwachten, belangrijker is of de muziek leuk is om te luisteren of dat de muziek het waard is om een plaatje te kopen. Vermakelijk is het album zeker en blijft op een of andere manier in je kop hangen. Simpele muziek, bij tijd en wijlen met een bruut karakter maar ten aller tijde swingend.

Het album opent meteen met een kraker ‘All Hell Breaks Loose’, korte bijtende teksten en lekker up-tempo met een refrein als “Bark! Bark! ….it’s time to bark!” weet je direct waar je aan to bent. Met ‘Venomous Blood’ denderen de heren verder met korte nummers van nog geen twee minuten waarbij death ‘n’ roll het muzikale gedeelte het best omschrijft.

Bij ‘Killing Time’ en ‘Roll The Dice’ gaat het tempo er wat uit en krijg je de tijd om weer op adem te komen, de gitaren krijgen wat meer ruimte en de composities wat meer inhoud. Titelsong ‘Voice Of Dog’, welke overigens ook op de EP stond, is een echte kraker. De lekker pakkende gitaarriff en de heerlijke rauwe vocalen van zanger Ron Bruynseels maken het logisch dat dit nummer is meegenomen op deze plaat.

Slechte nummers kent deze plaat niet maar nummers als ‘Black Steel’ hadden voor mij wel wat langer mogen duren en misschien is dat wel het enige minpuntje van Bark en hun debuut full-length ‘Voice Of Dog’.

Bark brengt een heerlijke plaat en is wat mij betreft de Belgische ontdekking van 2016.

(8,5/10, Sideburn Records)

Tracklist:

1. All Hell Breaks Loose 01:43
2. Venomous Blood 01:43
3. Killing Time 02:24
4. Roll The Dice 02:34
5. I Remain Untamed 02:12
6. Voice Of Dog 02:36
7. Day Of The Witch 02:31
8. Babylon Streets 02:20
9. Black Steel 01:04
10. Night Of Torment 03:04
11. Leftover Prey 01:59
12. Nine Lives 03:01

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ