Happy birthday Martin Shepherd

Facebookrssmail

Martin Shepherd is geboren op 14 maart 1989 in Barton-upon-Humber, Verenigd Koninkrijk en is vooral bekend als de bassist van Skarlett Riot.

Martin’s belangrijkste inspiraties waren Steve Harris, voor zijn vliegensvlugge vingerspel, Nikki Sixx, voor zijn houding en podium presentatie en Gene Simmons voor zijn podium presentatie. In zijn jeugdjaren luisterde hij naar bands als Iron Maiden, Ozzy Osbourne en Metallica maar het waren bands als Blink 182, Green Day en Sum 41 die maakten dat hij wou leren een instrument te bespelen. Waar in zijn jeugd iedereen rondom hem een gitaar kocht vroeg Martin op 12 jarige leeftijd voor kerst een basgitaar, de reden was dat hij niet gewoon weer een gitarist wou zijn.

Martin formeerde zijn eerste band, Devolve, met schoolvrienden op 15 jarige leeftijd en speelde covers van o.a. Muse, Metallica en Alice Cooper. Zijn eerste echte band werd Wild Messiah (later hernoemd naar Route East) en ook in deze band speelde hij met jeugdvrienden. In 2013 werd hij gevraagd te spelen voor Skarlett Riot als vervanger voor de vertrekende bassist.

Martin wordt vandaag 27 jaar, RockMuZine feliciteert hem met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ